IGOR TUDOR:

Ne mogu utjecati na to što je Kramarić otišao u Rijeku, a ne Split

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ne mogu utjecati na to što je Kramarić otišao u Rijeku, a ne Split
04.10.2014.
u 15:23
- Svaka momčad ima forte, Rijekini su kontra i prekidi. No nije to jedina njihova kvaliteta - rekao je Tudor.
Pogledaj originalni članak

Hajduk i Rijeka će u Dugopolju odigrati jadranski derbi, u kojem je momčad Matjaža Keka izraziti favorit. Splićani ih nisu pobijedili od ožujka 2012. godine, a u posljednjem srazu bilo je 4:1 za Rijeku. Uz sve, ni prednost Poljuda neće bijelima biti prednost.

- O Rijeci mogu reći sve isto kao i prije utakmice sa Sevillom, dobro su organizirana momčad, momčad kojoj je teško zabiti gol, igraju dobru fazu obrane, a onda u fazi napada imaju kvalitetne pojedince koji uvijek zabiju gol ili dva – rekao je trener Hajduka Igor Tudor, koji se ne slaže kako je samo Andrej Kramarić opasnost za gol njegove momčadi:

- Ako se ne varam Kramarić je lani izabran za najboljeg igrača lige i on je velika opasnost za svaku momčad. Idu ga golovi, ima puno samopouzdanja, ali oni imaju i drugih kvalitetnih igrača, dobro su izbalansirani na svim pozicijama.

No tvrdi i da su jako motivirani i jedva čekaju uzvratiti Rijeci za poraze. Ne treba smetnuti s uma ni to da su bijeli odmorniji, nisu imali europsku utakmicu protekli tjedan, a i pobijedili su nakon tri godine Istru u gostima.

- Motivirani smo, jako, sigurno da je ova pobjeda u gostima u Puli donijela nužnu dozu samopouzdanja. Dobro smo radili ovaj tjedan i vjerujem u naše dobro izdanje. Dosta se priča o tome kome će bolje odgovarati teren u Dugopolju, ali ja sam o tome razmišljao minutu i pol, još u ponedjeljak, kad sam razgovarao s predsjednikom Brbićem. Kako nama, tako i njima, ja sam fokusiran samo na treninge i momčad, ne mogu na drugo utjecati, niti sam momcima o tome bilo što govorio.

Tudoru nije najbolje sjelo pitanje o dva puta po četiri gola u mreži njegove momčadi u zadnje dvije utakmice s Rijekom i može li na to utjecati.

- Ne mogu ja utjecati ni na to što su Jajalo, Kramarić i Krstanović otišli u Rijeku, a ne u Split. Tu je protivnik, o kome ovisi puno toga, tu je moja momčad, iz koje treba izvući maksimum. Ponekad to ne uspijem, nekad ne, ali u dosta velikom broju utakmica sam uspio. Možda nisam objektivan, ali to je moje mišljenje - kazao je trener Hajduka.

Unatoč svemu, napast će Rijeku, neće se braniti.

- Svaka momčad ima forte, Rijekini su kontra i prekidi. No nije to jedina njihova kvaliteta. Nogomet se sastoji od više faktora i interesantan je zbog toga. Možete pobijediti na više načina. Težeći igri koju ja forsiram, to je za mene jedini ispravan put. Nikad nećemo igrati bunker, antinogomet, igrat ćemo napadački, a to će ponekad dati rezultat, a nekada ne.

>> Brbić potvrdio: Igramo u Dugopolju i dobro je što je tako

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.