Borilačka arena

Najveće boksačke zvijezde još uvijek zarađuju puno više

Foto: Pixsell
Najveće boksačke zvijezde još uvijek zarađuju puno više
25.10.2010.
u 20:35
U boksu se bori 1106 teškaša, u slobodnoj borbi ih je puno manje, no svejedno se i tu množe konkurentske organizacije.
Pogledaj originalni članak

Sve je više primjera koji kazuju da slobodna borba polako ali sigurno dostiže popularnost profesionalnog boksa. Ljudi koji vode boks doveli su taj sport u krizu ponajprije svojom razjedinjenošću na više svjetskih organizacija, pa u tom sportu ima više svjetskih prvaka u jednoj kategoriji. Osim toga, borci su sami sebi postali promotori (De La Hoya, braća Kličko...) pa biraju protivnike, radi čega je sve manje velikih mečeva.

– To je realnost s kojom se moramo suočiti, sve što je novo ugrožava što je staro. Osim toga, svaki sport može sebe ugroziti lošom organizacijom i svakom od njih se svakih 20-30 godina događaju krize. Ipak, uvjeren sam da boks ima svoju publiku koja nikad neće otići na slobodnu borbu. UFC je napravio jako puno marketinški, no dok su ti momci išli na sve ili ništa, taj sport razvijao se u skladu s organizacijom, no kada su počeli zarađivati veliki novac, i oni su počeli kalkulirati – ističe hrvatski boksački izbornik Leonard Pijetraj.

Najveće zvijezde profesionalnog boksa još uvijek zarađuju više od šampiona slobodne borbe. Barem kada se govori o čistoj zaradi. I dok je Vitalij Kličko za ulazak u ring s Briggsom dobio pet milijuna dolara, Brock Lesnar je za samu borbu s Velasquezom dobio puno manje. No, zajedno sa sponzorima i udjelom u prodaji televizijskog prijenosa i on je dogurao do pet milijuna USD. No, Lesnar je jedan, a boksačkih milijunaša još uvijek ima puno više.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.