JUNAK Ivana Klasnića, prvo ime dvoboja u Beču, silno žele engleski klubovi Liverpool i Manchester United

Milijunska utrka za Klasnićem

Foto: import
Milijunska utrka za Klasnićem
24.05.2006.
u 19:49
Pogledaj originalni članak

Klasnić - Pršo. Kakav dvojac! Austrijance je Klasnić za jedno poluvrijeme odveo na praterski vrtuljak, Pršo se ovaj put zadovoljio ulogom dodavača. Obojica su Hrvatsku odveli u euforiju, pokazali su da će na Svjetskom prvenstvu biti naši glavni aduti. Klasnić je iz dva šuta postigao dva gola kao iz snova. Pršo je svaki put bio začetnik, dodavač. Važno je da su to bila dva potpuno različita gola. Pršin ubačaj s krila i Klasnićeva golgeterska reakcija. Pa Pršino proigravanje u dubinu, klasni Klasnićev dribling. Jedan, drugi, treći igrač, zaobišao je i vratara... Hrvatska slavi dvojac koji nam razgaljuje srca. Za Pršu smo znali kakav je. Klasnića smo čekali. I dočekali.

- Ovakav kakav je bio u susretu s Austrijom, podsjeća me na najbolja izdanja, odličnu kombinaciju, Šukera i Bokšića. Realizator, robustan, lukav i atraktivan. Sve to imali su njih dvojica. A Klasnić je to sumirao u 45 minuta. Uopće ne dvojim, bude li takav na Svjetskom prvenstvu, a nema razloga da ne bude, mogao bi postati prva zvijezda natjecanja - kaže Igor Štimac, koji je bio sukomentator pri HTV-ovu prijenosu.

Nedavno smo pisali da je Liverpool silno zainteresiran za najskupljeg hrvatskog igrača. Procijenjen je Klasnić na 12 milijuna eura.
- Ne samo da je Liverpool zainteresiran, već žarko želi Klasnića. Promatrali su ga u dvadesetak utakmica. A izaslanici s Anfielda bili su i u Beču. No, tu nije kraj, u posljednje vrijeme u igru za Klasnića uključio se i Manchester United - kaže nam dobro obaviješteni izvor.

Priča o njegovu odlasku iz Werdera vrlo je jasna. Ugovor mu istječe za godinu dana, ljudi iz Bremena shvatili su da je sada trenutak za zaradu. A njemu se nikamo ne žuri. Nema menadžera, sam se brine o svom transferu. Najradije bi ostao u Bremenu. Ili otišao u HSV. Sve da bi bio bliže obitelji, koja živi u Hamburgu. Otac mu je iz Velike Gorice, majka iz Širokog, a njihov sin Ivan, kojeg u reprezentaciji odmila zovu Švabo, oličenje je skromnosti. Možete zamisliti igrača koji zabije onakva dva gola i tihim glasom kaže:

- Najvažnije je da momčad igra dobro.
A priča o skromnosti ima još detalja.
- Ne znam hoću li igrati protiv Brazila. Bit će kako izbornik odluči - kaže Klasnić.
Za njega više nema straha. Pršo i on u Austriji su potvrdili da ih se komotno može svrstati među najbolje napadačke tandeme na svijetu.

S time da je izbornik Zlatko Kranjčar dobio slatke brige. Pršo i Klasnić trebali bi biti sigurni. Ali, Ivica Olić i Boško Balaban su im prava konkurencija. Balaban je fantastično, profinjeno pogodio slobodnjak.

- Srna me pustio da tučem. Hvala mu - prisjetio se Balaban kako je uopće došao u situaciju da izvede slobodan udarac.
Olić je nekoliko puta potpuno izludio austrijsku obranu. Petom kroz noge obrambenom igraču... Nije Olićev "forte" samo brzina.
Obojica su pokazali da Kranjčar na njih može najozbiljnije računati. I da im mora "izmisliti" minute. Hrvatska ima dva vrhunska napadačka dvojca.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr