Statistika SP-a nakon natjecanja po skupinama

Meksički sin vjetra jedini brži od Olića

Foto: 'OMAR TORRES'
Meksički sin vjetra jedini brži od Olića
27.06.2010.
u 11:50
Sjeverna Koreja, momčad bez boda na SP-u, ima najboljega trkača. An prevali više od 12 km po utakmici.
Pogledaj originalni članak

Ivica Olić još je najbrži europski nogometaš, prema izračunu brzine na utakmici Eura 2008. Hrvatska – Njemačka. Naš je reprezentativac tada jurio brzinom 31,76 km/h, što je u utakmicama prvoga kruga SP-a u Južnoj Africi nadmašio samo meksički sin vjetra Javier Hernandez pojurivši 32,15 km/h.

Meksikanac je tako najbrži čovjek SP-a, a prate ga dvojica Grka, Avram Papadopoulos (31,57 km/h) te Konstantinos Katsouranis (31,50). Među deset najbržih još je jedan Grk, na sedmome mjestu Salpingidis.

Čulina peti maratonac

Briljantna Fifina statistika otkriva niz zanimljivih elemenata pa tako Sjeverna Koreja, momčad bez boda i gol-razlikom 1:12, ima najboljega trkača Svjetskog prvenstva. Izvjesni Yong-Hak An u 270 minuta pretrčao je 36,22 kilometra ili više od 12 po utakmici. Njegovim suigračima nakon povratka u domovinu ne gine jednomjesečni rad u kamenolomima i rudnicima, dok će maratonac An, prema nalogu Velikoga vođe, biti pošteđen krampanja. Njegov zadatak jest otrčati 8400 km uz obalu korejskoga poluotoka.

Drugi najbolji trkač je Nijemac Khedira, sa 35,87 kilometara na tri utakmice ili 11,95 km po susretu. Treći maratonac SP-a je Meksikanac Torrado (35,86), treći Amerikanac Bradley (35,56), a četvrti Australac hrvatskih korijena Jason Čulina (35,05).

Sjajan posao Komesa

U momčadskoj konkurenciji najbolji trkači su Australci sa 337,69 pretrčanih kilometara ili 112,56 po utakmici, drugi su Japanci sa 331,45, treći Meksikanci sa 331,29, a najbolji europski trkači su četvrtoplasirani Švicarci sa 328,08. Ovo je priznanje našemu kondicijskom stručnjaku Zvonku Komesu, koji je pripremao Švicarce.

Uvjerljivo na začelju ove rubrike su nigerijski lijenčine, a Maradonina Argentina je pretposljednja! Najveći majstori najmanje trče... Najnediscipliniraniji su Čileanci s čak deset žutih i jednim crvenim kartonom, najviše prekršaja iznudili su Japanci, čak 69, a najmanje su suparnika faulirali Sjeverni Korejci, samo 26 puta...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

OB
-obrisani-
18:13 27.06.2010.

Mislim da je smiješno i sramotno spomenuti neku kanon futer reprezentaciju beduina i njene igrače u vezi sa World Cupom..Pa na SP ipak igraju ozbiljne i odlične reprezentacije..

OB
-obrisani-
11:58 27.06.2010.

Ma Ivica Olić nije samo najbrži europski nogometaš nego je jurio po terenima JAR-a u nevidljivoj brzini.. Ivica je tako brz da su ga se i suigrači plašili i sakrili su se izvan terena..Ma čudo jedno je ta HR repka, čak kada jih ne vidiš oni su najbolji i najbrži..Sve više sumnjam da je Hrvatska kao zemlja zbog svojih kvaliteta več godine 2007 nevidljivom brzinom postala EU ćlanica..

Avatar zanusi13
zanusi13
12:17 27.06.2010.

Janez, jesi pogledao još jednom vaš nacionalni film \'Gone in 60 seconds\'?