INTEROV BISER

MAX! Oršić, noćna mora Hajduka i Kelave: Sanjam Bundesligu

Foto: Robert Anić/Pixsell
Mislav Oršić (1)
Foto: Robert Anić/Pixsell
Mislav Oršić (1)
Foto: Robert Anić/Pixsell
Mislav Oršić (1)
Foto: Robert Anić/Pixsell
Mislav Oršić (1)
Foto: Max!
Max!
29.10.2012.
u 15:34
- Ne vidim se još u kadru seniorske reprezentacije bez obzira na novi kriterij Igora Štimca. Nisam još na toj razini. Najprije se želim dokazati vani... - kaže Oršić
Pogledaj originalni članak

Sportski tjednik Max! donosi priču o mladom talentiranom nogometašu Intera. Mislav Oršić iza sebe ima 68 utakmica u Prvoj HNL u kojoj je debitirao 12. rujna 2009. Standardni igrač svih mladih reprezentativnih vrsta do sada je zabio 13 golova uz pet asistencija u prvoj ligi.

Hat-trickom Lokomotivi sa 17 godina i 135 dana upisao se u statistike kao jedan od najmlađih kojemu je to uspjelo u HNL-u. Na toj utakmici za Lokomotivu je branio Ivan Kelava, no zanimljivo je da je Oršić pogotke zabijao i Danijelu Subašiću i Goranu Blaževiću, drugoj dvojici vratara iz HNL-a koji su, baš kao i Kelava, bili u kadru reprezentacije. Kelavi je zabio čak pet golova. Također, rijetki se mogu pohvaliti da redovito zabijaju Dinamu i Hajduku. Splićanima je Oršić zabio u svakom od njihova posljednja tri sraza s Interom. A Diva iz predgrađa svojim je pogocima ostavljao u ligi dvije zadnje sezone.

Ne vidim se u Dinamu

– Ne osjećam da sad od toga treba sada raditi nekakvu posebnu priču. Bez obzira na to što kažu da je to pokazatelj neke moje kvalitete. Dogodilo se... Nisam provjeravao statistike ni slične pothvate, jednostavno ne razmišljam o tome. Nisam znao za podatak da sam zabijao svim aktualnim vratarima reprezentacije s kojima sam se susreo u HNL-u – počeo je Oršić.

Pogoci Hajduku posebno su mu dragi.

– Uvijek je lijepo zabiti Hajduku jer ja sam dinamovac. Otkad sam bio mali, išao sam na njihove utakmice.

Hajduku je zabio i lani u Poljudu. Inter je pobijedio sa 2:1, Oršić je bio igrač utakmice i predstavnici jednog kineskog kluba, koji su tada bili zainteresirani za Anasa Sharbinija, odmah su htjeli angažirati Interova ofenzivnog veznjaka.

Dinamo mu nije u planu.

– Tamo je najjača konkurencija i mislim da se ne bih uspio nametnuti. Prije bih uspio vani. O eventualnom odlasku u Hajduk i ne razmišljam.

Djevojka Suzana kritičar

Alen Halilović postao je najmlađi strijelac u povijesti HNL-a. Može li kao mlađi od Oršića postići hat-trick?

– Ako je suditi po potencijalu, on može napraviti velike stvari.

Kako vam se čini novi val mladih hrvatskih igrača?

– Čini mi se da ih proteklih godina nije bilo toliko. Hvala Bogu, pojavljuju se novi talentirani klinci. Ima tu zanimljivog potencijala. Najviše mi se sviđa Mateo Kovačić.

Jeste li zadovoljni statusom u mladim selekcijama?

– Važno mi je da sam u krugu tih igrača i da skupljam iskustvo u reprezentaciji. Sretan sam...

Sljedeća stepenica je U-21 reprezentacija, a novi kriteriji Igora Štimca daju svakom talentiranom klincu nadu da će vidjeti i A-vrstu...

– Za sebe teško vidim priliku jer moje igračke kvalitete još nisu na toj razini. Moram najprije otići van i dokazati se, pa onda ući u reprezentaciju.

Aktualiziralo se pitanje vašeg odlaska iz Intera. Zainteresirani su njemački, nizozemski, talijanski, pa i kineski klubovi.

– O tome sam čitao u novinama. Sve sam ostavio svom zastupniku Branku Huciki i njegovoj agenciji Hbr sport. Što on kaže da je najbolje, ja ću to napraviti. Za Kinu mi je još prerano. Kad bih mogao birati, najviše bi mi odgovarala njemačka liga. Dosta je naših igrača ondje uspjelo. Vjerujem da bih mogao njihovim stopama.

Važnu ulogu ima njegova djevojka Suzana Krajinović (19), polaznica stručnog poreznog studija. Nije se odmah snašao kad je uslijedilo fotografiranje za intervju.

– Sa Suzanom sam već tri godine. Njezin je utjecaj važan. Čak me i kritizira, ide na sve moje utakmice. Doživljavam je kao veliku podršku u karijeri – zaključio je Oršić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.