TRENER RIJEKE

Kek: Idemo u Maksimir po pobjedu, volio bih se naći s Hajdukom!

Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Matjaž Kek
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Matjaž Kek
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Matjaž Kek
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Matjaž Kek
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Matjaž Kek
03.04.2018.
u 20:55
– Idemo u Maksimir po pobjedu i prolaz, pa što bih drugo trebao reći! I baš bih volio da se s Hajdukom vidimo u Vinkovcima. Igra se jedna utakmica.
Pogledaj originalni članak

Nemaju baš previše vremena Riječani razmišljati o subotnjem poljudskom derbiju (1:1) u kojem je Hajduk veći dio utakmice imao više od igre, ali ga je prvak mogao u deset minuta nepovratno nokautirati.

Već u srijedu čeka ih polufinale Kupa s Dinamom, dvoboj u Maksimiru (17.30), itekako bitan za naše dvije najjače momčadi posljednjih pet godina.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk - Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk - Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk - Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk - Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk - Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk - Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk - Rijeka

Bit će to rana repriza njihova sad već čuvenog obračuna u lanjskom finalu u Varaždinu u kojem je Rijeka s 3:1, uz dva pogotka Marija Gavranovića, koji je sad na suprotnoj strani, nanijela plavima bolnu ranu.

Neujednačen kriterij

Kad je otišao, činilo se da Kek neće moći tako lako naći dostojnog nasljednika Benka, Kramarića i Gavranovića, no izronio je Mirko Antonio Čolak, dečko iz Njemačke, pun pogodak zimskog prijelaznog roka, zlostavljač suparničkih braniča koje pritišće bez prestanka u stilu Mandžukića.

Bio je uz vratara Simona Slugu prvo ime prvaka dok nije isključen u nadoknadi. Osim što odlično brani, Karlo Letica pokazao je i da sjajno glumi, ono previjanje nakon jedva primjetnog kontakta s Čolakom moglo bi se uvrstiti u repertoar HNK. Hajduku nije pomoglo, a Rijeci je dosta odmoglo za utakmicu u Maksimiru. Nešto je o tome rekao i trener prvaka Matjaž Kek.

– Mislim da kriterij nije bio ujednačen. Za jedanaesterac nemam prigovora, za mene je čist. Ali ne mogu nikako prihvatiti taj drugi žuti karton Čolaku u nadoknadi jer nam je eliminiran jako bitan igrač za Kup.

Morat će se Kek snaći i bez njega u jednoj od najtežih utakmica sezone, vjerojatno će ga zamijeniti Puljićem. Uoči srijede jedno nam je ipak nejasno, nelogično.

Ako se već naše ponajbolje momčadi u HNL-u pripremaju za europske kvalifikacijske dvoboje i ako je svima u interesu da doguraju što dalje, zašto se u našem Kupu ne pripremaju za njih po principu da se bar u četvrtfinalu i polufinalu igraju po dvije utakmice?

Jer, tu se ipak stječe navika napadanja ili čuvanja prednosti. No, sad je tako kako jest, a Rijekin trener ne misli bježati u sferu alibija...

– Idemo u Maksimir po pobjedu i prolaz, pa što bih drugo trebao reći! I baš bih volio da se s Hajdukom vidimo u Vinkovcima. Igra se jedna utakmica. Znali smo već u Kupu pobijediti Dinamo u Maksimiru, ali znali smo i stradati. Priča se da je to najvažnija odnosno najnevažnija utakmica proljeća, a meni je važno samo da vidim da momčad napreduje, raste, da se razvijaju novi igrači. Od njih u srijedu tražim samo da igraju hrabro i pokušaju pobijediti. I ništa drugo...

Dojam je i da je jedva čekao prave izazove za nove igrače kakav je bio u Poljudu i šteta je što u našoj ligi nema više momčadi koje mogu igrati presing poput Hajduka jer se onda i bolje vide neki nedostaci.

– E, u toj agresiji, pritisku na igrača s loptom, vidiš imaš li muda. U drugom poluvremenu smo par puta to vrlo kvalitetno odigrali, ali općenito smo imali tijekom cijele utakmice jako puno pogrešnih dodavanja. Ako želimo nešto napraviti u Europi, moramo kvalitetnije igrati pod pritiskom jer se danas tako igra. Nema više nigdje vremena da loptu primiš, pa je smiriš, pa pogledaš gdje tko stoji, pa je onda dodaš...

Vraća se Leovac

Govorio je Kek i o mekanim ulascima u dvoboje, iako je igračima teško ući čvršće ako se za košarkaški prekršaj dobije žuti karton. A bijeli su baš bili raspoloženi za “padavicu” i širenje ruku, pogotovo Said. Ali dobro, i to je dio taktike.

Plavi su drukčiji izazov, još teži nego Hajduk u Poljudu. Realnije je da ćemo u Vinkovcima prvi put u povijesti gledati obračun Dinama i Hajduka za trofej na neutralnom terenu, ali dok se igra... Vraća se u sastav Leovac, čeka ga teška borba sa Soudanijem kojem je Rijeka najdraži suparnik.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Matjaž Kek
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Matjaž Kek
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Matjaž Kek
Foto: Reuters/Pixsell
Matjaž Kek
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Matjaž Kek
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Matjaž Kek

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.