Sljedeći tjedan odluka o suspenziji Marića i Mamića

Marković: Zašto nam Uefa inkognito šalje ljude?

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Marković: Zašto nam Uefa inkognito šalje ljude?
19.08.2010.
u 16:35
Kakve će poteze povući Hrvatski nogometni savez nakon što je Uefin istražitelj saslušao suca Brunu Marića kao osumnjičenika?
Pogledaj originalni članak

Kakve će poteze povući Hrvatski nogometni savez nakon što je Uefin istražitelj saslušao suca Brunu Marića kao osumnjičenika za navodno namještanje kup-utakmice Dinamo - Hajduk te nakon Uefine potvrde da Dinamov sportski direktor Zoran Mamić u konkretnom predmetu ima status svjedoka-osumnjičenika? (?!) Odgovorio nam je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić:

– Uskoro će se sastati Disciplinska komisija HNS-a, poduzimamo sve da se sastanak održi što prije. Možemo očekivati da će disciplinci sjesti za stol početkom sljedećeg tjedna. Tada će biti odlučeno hoće li Marić i Mamić biti suspendirani – kaže Srebrić.

Je li normalna procedura da Uefin istražitelj dolazi u Hrvatsku ispitivati osumnjičenika? Ili je to možda, po naputku Uefe, trebao napraviti netko iz Hrvatske?

– Teško je to komentirati, možda je u nekom prethodnom postupku neke stvari trebalo drukčije napraviti.

Koje?

– Recimo to da je Uefa sve mogla zadržati u svojoj proceduri. Konkretno, Uefin istražitelj nije morao dolaziti u Hrvatsku, nego bi bilo logičnije da je Bruno Marić svoj iskaz dao u sjedištu Uefe.

Jeste li iznenađeni što Uefa nije tako postupila?

– Ne mogu to komentirati. Činjenice su takve kakve jesu i sad treba nastaviti postupak na ovaj način.

Je li to možda pokazatelj da Uefa ne vjeruje HNS-u?

– Ne, ni slučajno. Uefa mora imati povjerenje u naš savez. A budući da je sve krenulo od nje, logično je da njezini istražitelji najprije ispitaju ljude u koje su usmjerili prst sumnje – kazao je Srebrić, potvrdivši da je u konačnici moguće i da se Dinamu oduzme i osvojeni trofej.

– Naravno da je to moguće, dokaže li se krivnja osumnjičenicima. No, nemojmo bilo što prejudicirati, neka postupak ide svojim tijekom – napomenuo je Srebrić. (pj)

I predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću nije "sjeo" najbolje dolazak Uefinog istražitelja.

- Zatražio sam hitan sastanak s Michelom Platinijem, predsjednikom Fife. Zašto Uefa inkognito šalje svoje istražitelje, a ne pusti HNS-u da riješi takve istrage - pita se Marković. (bb/VLM, ab)

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

KV
kvarner
17:37 19.08.2010.

IMA BOGA!

IW
iwek
17:51 19.08.2010.

Markoviću, smijeni Platinija i za predsjednika postavi nekog svog bosančerosa!

OK
OKIDOKI
17:21 19.08.2010.

Zašto Uefa inkognito šalje svoje istražitelje, a ne pusti HNS-u da riješi takve istrage? E, pa dobro jutro Markoviću i ja se stvarno pitam, ZAŠTO???????