Talijani o Hrvatima

Ekskluzivne informacije iz Juvea: Evo što je Allegri uskliknuo kad je vidio Pjacu na prvom treningu

Foto: Reuters/PIXSELL
Football Soccer Britain - West Ham United v Juventus - Pre Season Friendly - London Stadium - 16/17 - 7/8/16 Juventus' Marko Pjaca Action Images via Reuters / Tony O'Brien EDITORIAL USE ONLY.
Foto: Reuters/PIXSELL
Marko Pjaca
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Marko Pjaca
Foto: Steven Paston/Press Association/PIXSELL
Marko Pjaca
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
12.06.2016., stadion Park princeva, Pariz, Francuska - UEFA EURO 2016., 1. kolo, skupina D, Turska - Hrvatska. Marko Pjaca, Hakan Calhanoglu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
Marko Pjaca
Foto: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL
Marko Pjaca
16.09.2016.
u 10:58
Prodoran, opasan, čak je u tih nekoliko stotina sekundi protiv Seville (0:0) uspio iznuditi i kazneni udarac. To što ga sudac nije dosudio, nije ovisilo o našemu Marku...
Pogledaj originalni članak

Koplja se lome oko Hrvata pod Alpama, Juventusovu pojačanju i miljeniku hrvatskih navijača Marku Pjaci (21) trebalo je samo četiri minute na otvaranju Lige prvaka da osvoji i Juveove navijače. Prodoran, opasan, čak je u tih nekoliko stotina sekundi protiv Seville (0:0) uspio iznuditi i kazneni udarac. To što ga sudac nije dosudio, nije ovisilo o našemu Marku... Da skratimo, dečko iz Borovja tema je broj jedan na Čizmi. A najveće je pitanje zašto mu Massimiliano Allegri nije vjerovao te mu i prije dao priliku.

Allegri: Marko je nevjerojatan

O statusu našeg dvojca, Mandžukića i Pjace, u Juventusu pretresli smo s novinarom La Gazzette dello Sport, čovjekom koji je izravno kritizirao trenera Juventusa zbog nepovjerenja prema Hrvatu... Veselo se javio iz Torina.

– Kako je u Zagrebu? Vaš Pjaca je nevjerojatan – rekao je Jacopo Gerna, novinar koji prati Juventus.

Dajemo prednost iskusnijem, kakav je danas kod šefa status Marija Mandžukića? Zašto ne igra više u prvih jedanaest?

– U Juventusovoj postavi 3-5-2 napadači se znaju. To su, dakako, Gonzalo Higuaín i Paulo Dybala. Oni imaju prednost. Ali, Allegri neprestano ponavlja važnu ulogu Manždukića u klubu, te posebno napominje njegovo iskustvo napadača koji je jedini u tom društvu osvojio Ligu prvaka, koji zna kako se to čini. A to je važno, zar ne? Naši igrači nisu toliko bogati europskim trofejima. I svaki put kada je na klupi Manždukić, trener i dalje vjeruje u njega – kaže Gerna.

Idemo na novu zvijezdu. Kakav je dojam u ovo kratko vrijeme ostavio Marko Pjaca?

– Allegri ga voli. Od prvog treninga ovog ljeta, čim ga je vidio na djelu, uskliknuo je da je nevjerojatan. Znate, Allegri to ne govori baš često.

Na kojoj poziciji vidi mladića?

– Marko je, a vi to bolje znate od nas u Italiji, svestran igrač. Može igrati drugu špicu, može lijevo, desno, sjajni su mu driblinzi... Ono što se nama novinarima dopalo, njegova je osobnost. Jednostavan je, lijepo komunicira... Dakle, slatke brige oko pozicije.

A igra, kako talijanski kolege gledaju na Pjacin učinak?

– Pa vidjeli ste protiv Seville, dobio je samo četiri minute pa zamalo iznudio jedanaesterac! U prva dva susreta u Serie A također je zamjenjivao Paula Dybalu, bio je opasan i u igri protiv Sassuola i Lazija.

Slijedi Inter u nedjelju, a smatram da će već u srijedu, protiv Cagliarija, igrati u prvih 11! Mogao bi igrati i Mandžukić.

Možda obojica protiv Dinama

Što će se događati u Zagrebu, hoće li trener gurnuti u vatru Mandžukića i Pjacu ne bi li se dokazali upravo protiv Dinama?

– Juventus ima težak raspored, puno je još vremena do tada, teško je prognozirati. Sve je moguće. Ono što je sigurno, Pjaca će u danima i mjesecima koji slijede sve više igrati u prvoj momčadi. On je Juventusova budućnost...

Je li 23 milijuna eura, koliko je talijanski prvak platio za Pjacu, za njega astronomski iznos? Jesu li u klubu zadovoljni transferom?

– Apsolutno! Bilo je ove sezone puno odlazaka (Pogba, Morata...), a gledajući novac koji se slio, iznos plaćen za Marka Pjacu, tako mladog i talentiranog igrača, zapravo je pun pogodak!

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
11:38 16.09.2016.

eh.... da nam je njega bilo u Lionu ..... a Rog ....

PA
Paket
11:35 16.09.2016.

Pjaca će osvojit Zlatnu loptu za 2,3 godine

Avatar drago1974
drago1974
11:53 16.09.2016.

Pjaca če se dokazati uskoro !!!!