Mario Šitum:

Driblao sam Maicona, uživao..., ali sve se promijenilo nakon Bjelice, odlazim i ja

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Driblao sam Maicona, uživao..., ali sve se promijenilo nakon Bjelice, odlazim i ja
18.12.2015.
u 07:00
"Možda sam već predugo ostao u Speziji, želim zaigrati na višoj razini. A uvijek mogu i upisati fakultet", kaže Šitum.
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Spezije šokirali su nogometni svijet, u osmini finala Talijanskog kupa na rimskom Olimpicu svladali su Romu. Time je brojna hrvatska kolonija napravila velik uspjeh, a u povijesnom "padu Rome" sudjelovalo je čak pet hrvatskih nogometaša: Mario Šitum, Ivan Martić i Dario Čanađija na travnjaku su bili svih 120 minuta, Josip Brezovec i Josip Mišić tijekom dvoboja bili zamijenjeni.

Poslije utakmice nije bilo puno vremena za slavlje, raspored talijanskih drugoligaša je prenatrpan, pa su igrači Spezije već danas u Bresci. Gdje ih ove subote očekuje važna prvenstvena utakmica. Jedan od ključnih igrača Spezije u velikoj pobjedi na Olimpicu bio je i Mario Šitum, već drugu sezonu ponajbolji igrač ambicioznog talijanskog drugoligaša.

"Na mojoj je strani igrao Maicon, uspijevao sam ga i predriblati par puta. Vidi se da više nije na razini na kojoj je bio prije nekoliko godina kada je bio vjerojatno najbolji bek svijeta. Puno sam se morao baviti i zatvaranjem njihovih krila, nije lako toliko trčati za Salahom i Iturbeom. No, sve je prošlo odlično, napravili smo čudesan rezultat - kazao je Šitum za Goal.

Kakvo je danas stanje u Speziji? Klub su nedavno napustili Nenad Bjelica i Igor Budan.

- Strašno mi je žao što su otišli naši ljudi, trebalo mi je vremena da to prebrodim. Vezali smo se za njih, sprijateljili, u njih imali veliko povjerenje. No, život se nastavlja. Došli su novi trener i sportski direktor, sada ovdje vrijede neka druga pravila. Promijenilo se dosta toga - kazao je bivši igrač Dinama.

Cijeli razgovor sa Šitumom pročitajte na portalu Goal.com.

>>Spezia s petoricom Hrvata u sastavu šokirala Romu u kupu

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BL
Blender
10:57 18.12.2015.

To je samo jedna utakmica! Da su ti Hrvati toliko kvalitetni, nebi igrali u drugoj ligi! Na kraju krajeva zasto se toj utakmici daje toliko paznje!