SKANDAL

Mario Balotelli javno prozvao Hrvata i poručio mu: 'Stidi se!'

Foto: Reuters/Pixsell
Mario Balotelli javno prozvao Hrvata i poručio mu: 'Stidi se!'
04.11.2019.
u 14:05
– Zašto je Balotelli tako reagirao? To morate pitati njega. Nemam problem priznati rasizam kada se dogodi, čak i kod naših navijača. Ali danas to nisam čuo. Ne želimo stvarati slučaj tamo gdje ga nema. Bila bi to laž – rekao je Ivan Jurić nakon čega je uslijedio odgovor nogometaša
Pogledaj originalni članak

Verona je jučer u 11. kolu Serie A s 2:1 svladala Bresciju, a utakmicu su obilježili i rasistički incidenti navijača.

Naime, Mario Balotelli u 54. minuti utakmice zbog rasističkih povika s tribina uzeo je loptu u ruke i zaustavio igru. Tamnoputog napadača, koji je već najavio da će to napraviti svaki put kada ga budu vrijeđali zbog boje kože, suigrači su jedva nagovorili da ne ode u svlačionicu.

Trener Verone Ivan Jurić nakon pobjede je izjavio da je cijela priča napuhana i da nije bilo rasističkih povika s tribina.

– Uopće me nije strah javno reći da nije bilo ničega od navedenoga. Bilo je puno zvižduka i provokacija prema jednom igraču, ali ništa više od toga. I ja sam godinama slušao i trpio brojne uvrede i znam kako je to. No, toga nije bilo – rekao je Jurić i dodao:

– Zašto je Balotelli tako reagirao? To morate pitati njega. Nemam problem priznati rasizam kada se dogodi, čak i kod naših navijača. Ali danas to nisam čuo. Ne želimo stvarati slučaj tamo gdje ga nema. Bila bi to laž.

A kada je Balotelli to pročitao, javio se na Instagramu.

– Hvala mojim kolegama za solidarnost koju su pokazali i hvala navijačima na podršci. Pokazali ste da ste pravi ljudi, a ne oni koji negiraju i koje ne zanimaju dokazi. A one koji su oponašali majmunske uzvike upućene meni, neka bude stid. Sramite se što ste to napravili u društvu vaših djece, žene, roditelja i prijatelja. Stidite se i vi koji ste to demantirali – poručio je Balotelli.

A reagirala je i Brescia te poslala priopćenje u kojem kritiziraju potez Verone i "pokušaj demantiranja incidenta".

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

DU
Deleted user
17:51 04.11.2019.

balotelliju samo treba vratiti njegovo izvorno afričko ime.... a njegova sra**a se toleriraju?... popeli su mi se na vrh glave ovi " ugroženi"..

BO
Bojnik
17:40 04.11.2019.

Da je Bog htio da svi budemo isti nebi napravio kontinente.Ovako su neki crni,bijeli,zuti,crveni....i nitko se nebuni osim crnih.....

PA
Pahor
15:56 04.11.2019.

Preneseno iz S"srpske sloge" matične večernjakove kuće?