AZIJSKA LIGA

Marin Čilić počeo meč s Gaelom Monfilsom pa tražio zamjenu

Foto: Reuters (Ilustracija)
Marin Čilić počeo meč s Gaelom Monfilsom pa tražio zamjenu
30.11.2014.
u 23:55
- Osjetio sam bol u nadlaktici, posebno pri servisu. Logično je da sam zatražio zamjenu – kazao je hrvatski tenisač
Pogledaj originalni članak

Ne ide Marinu Čiliću u Azijskoj ligi baš sve onako kako je zamislio. Planirao je igrati jedan set dnevno i to vjerojatno ne bi smetalo njegovoj ozljedi desne nadlaktice. No, Novak Đoković je – otkrivajući čari roditeljstva – neplanirano izostao s prvog turnira u Manili pa je Marin igrao dva meča dnevno – pojedinačno i u paru sa Zimonjićem. Ovaj dvoboj u paru trebao je biti zagrijavanje za singl.

Nakon što je u tri dana odigrao pet mečeva, Marin je osjetio probleme s nadlakticom, pa je pri rezultatu 1:2 zatražio zamjenu. Uskočio je Malek Jaziri i izgubio taj meč (3:6) od opuštenijeg i za šalu uvijek spremnog Francuza Gaela Monfilsa (u jednom je trenutku servis vratio drškom reketa – u aut!).

– Osjetio sam bol u nadlaktici, posebno pri servisu, i logično je da sam zatražio zamjenu. Učinio sam to iz opreza, ne želim ništa riskirati. Ovakav format natjecanja to dopušta te sam zato i odlučio nastupiti. Vjerujem da će biti sve u redu, u našem je sastavu odlično ozračje i njeguje se pravi timski duh – kazao je Čilić.

Njegovi su UAE Royalsi, u dvoboju dotad neporaženih ekipa, izgubili od Indian Acesa sa 20:28. Sve je nekako za rojaliste krenulo naopako već u prvom meču, u srazu između Kristine Mladenović i Ane Ivanović.

Marinova suigračica Kristina imala je meč-loptu pri vodstvu od 5:1, ali je taj susret dobila "samo" sa 6:3. Zimonjić i Mladenović izgubili su od Bopanne i Mirze sa 3:6, a potom i Čilić i Zimonjić od Monfilsa i Bopanne sa 4:6.

Na kraju je Goran Ivanišević u dvoboju legendi s Fabriceom Santorom samo teoretski mogao spašavati UAE i nije uspio. Izgubio je sa 4:6 napravivši dvostruku pogrešku na meč-lopti, ali su barem i Goran i publika uživali.

Vodeći igrač svjetske veteranske liste još je jednom pokazao da je odličan tenisač, ali i zabavljač. Kao kad je lopticu udario glavom i podigao gledatelje na noge.        

>> Čilić načeo, a Ivanišević dovršio Singapurce

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.