PETARDA BAYERNA

Mandžukić odličnu igru okrunio golom i asistencijom

Foto: Reuters (Ilustracija)
Bayern
Foto: Reuters (Ilustracija)
Bayern
Foto: Reuters (Ilustracija)
Mario Mandžukić
Foto: Reuters (Ilustracija)
Bayern
Foto: Reuters (Ilustracija)
Bayern
Foto: Reuters (Ilustracija)
Bayern
Foto: Reuters (Ilustracija)
Bayern
Foto: Reuters (Ilustracija)
Mario Mandžukić
02.02.2014.
u 19:22
Mario Mandžukić zabio je u 89. minuti. Hrvatski reprezentativac dobio je loptu od Robbena, a onda okrenuo svog braniča i pogodio u dalji kut golmana Frankfurta.
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Bayerna nezaustavljivo jure prema obrani naslova njemačkog prvaka. Bavarci su u 19. kolu Bundeslige na Allianz Areni pobijedili Frankfurt sa 5:0 i tako stigli do 17. pobjede u sezoni.

Jedan od najboljih pojedinaca Guardiolina 'stroja' bio je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, koji je odigrao cijelu utakmicu, a u strijelce se upisao u 89. minuti.

Bayern je poveo u 12. minuti, a nakon duge lopte Dantea, Mandžukić je glavom spustio loptu za Götzea, koji je loptu primio na prsa, a onda spustio pa udarcem iz prve pogodio u suprotni kut golmana Frankfurta.

Imao je prste Mandžo i kod drugog gola Bayerna. Nakon ubacivanja s desne strane pucao je glavom, međutim njegov udarac blokirala je obrana Frankfurta. Lopta se odbila točno pred Riberyja koji udarcem iz prve pogađa za 2:0.

Na treći gol čekalo se do 67. minute kada je pogodio Robben na asistenciju Götzea. Samo dvije minute kasnije Bayern je zabio i četvrti gol, a ovog puta nakon kornera Riberyja pogodio je Dante.

Konačnih 5:0 postavio je Mario Mandžukić u 89. minuti. Hrvatski reprezentativac dobio je loptu od Robbena, a onda okrenuo svog braniča i pogodio u dalji kut golmana Frankfurta.

Inače, kod proslave gola došlo je do koškanja između Mandže i Ribery, jer ga je francuski reprezentativac udario po glavi i to točno po mjestu u koje je u desetoj minuti dobio udarac u jednom duelu s golmanom Frankfurta.

- Ovo naša najbolja utakmica ove sezone. Ja sam jako sretan i moram čestitati igračima, bili su fantastični danas. Napravili smo korak naprijed - presretan je nakon utakmice bio trener Bavaraca Pep Guardiola.

Bayern je ovom pobjedom otišao na 53 boda, 13 više od drugoplasiranog Bayera te 17 više od trećeplasirane Borussije Dortmund.

Vrijedna pobjeda Nürnberga

U drugoj utakmici nedjeljnog programa Hertha je kao domaćin izgubila od Nürnberga 1:3. Domaćin je poveo u 4. minuti preko Ramosa, međutim gosti su do kraja preko Feulnera i Drmića (2) okrenuli rezultat i stigli do vrijedna tri boda u borbi za opstanak.

>> Mandžukić prvi na popisu želja Juventusa; ponuda 20 milijuna eura
>> Wolfsburg poražen od Schalkea, HSV izgubio od Hoffenheima

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Mučki provokator
Mučki provokator
20:25 02.02.2014.

Žaa mi Lewandowskog jer ga čeka sudbina Gomeza. Ispred Maria Mandzukica bi bili samo Messi i Ronaldo i eventualno Ibra, Falcao i Cavanni. Ostali bi muku mučili i završili kao Gomez.

Avatar Jalnuški
Jalnuški
20:17 02.02.2014.

Mandžo je bio odličan. Moglo bi se uz malo dobre volje reći da je imao i dvije asistencije za prva dva gola. :F

Avatar GERO2
GERO2
20:09 02.02.2014.

I ovakvog igracinu zamjeniti losijim je nerazumno!