SLUŽBENA POTVRDA

Loše vijesti za Hrvate: Oršić i Ćaleta-Car prebačeni su u B momčad Southamptona

Foto: Scott Heppell/REUTERS
Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Newcastle United v Southampton
Foto: Dylan Martinez/REUTERS
Premier League - Southampton v Aston Villa
Foto: David Klein/REUTERS
Carabao Cup - Semi Final - First Leg - Southampton v Newcastle United
Foto: David Klein/REUTERS
Carabao Cup - Semi Final - First Leg - Southampton v Newcastle United
03.02.2023.
u 15:11
Zbog obveza s rezervnom momčadi, za Oršića i Ćaletu-Cara je nemoguće biti u zapisniku za iznimno važan ligaški dvoboj A momčadi u Premier ligi protiv Brentforda, u kojem Saintsi s 20. mjesta mogu potencijalno skočiti i do 15. mjesta na prvenstvenoj ljestvici
Pogledaj originalni članak

Hrvatski nogometaši i članovi engleskog premijerligaša Southamptona, Mislav Oršić (30) i Duje Ćaleta-Car (26) prebačeni su u B momčad Southamptona koja se natječe u Reserves Premier league i još nekolici regionalnih i lokalnih natjecanja. 

Službena potvrda toga stigla je objavom B momčadi za utakmicu protiv Sheffield Uniteda u PL kupu. Ta se utakmica odigrava samo dan prije iznimno važne ligaške utakmice protiv Brentforda, utakmice koja bi potencijalno Southampton mogla katapultirati s posljednjeg 20. sve do 15. mjesta na ljestvici one prave Premier lige. Dakle, zbog obveza s rezervnom momčadi, za Oršića i Ćaletu-Cara je nemoguće biti u zapisniku za iznimno važan ligaški dvoboj u A momčadi.

 

 

Neugodan je to trenutak za naše nogometaše, posebice za Mislava Oršića koji je Dinamo u transferu od 6.5 milijuna eura (plus bonusi) napustio kao legenda kluba s golovima protiv Chelseaja, Milana, Tottenhama... i kao igrač koji je nedavno na Svjetskom prvenstvu u utakmici za treće mjesto protiv Maroka zabio ključni pogodak za brončanu medalju hrvatske reprezentacije na Mundijalu.

Istina je da mu prve izvedbe u klubu nisu bile bajne, ali čovjek se još uvijek treba priviknuti na Premier ligu budući da je došao iz HNL-a. Tek nekoliko tjedana je u Saintsima nakon važnog transfera, a već je degradiran u B momčad. Takvo što sigurno je demotivirajuće i razočaravajuće, a donekle i nepošteno.

Na tu odluku sigurno je utjecalo i najnovije pojačanje Southamptona, Ganac Kamaldeen Sulemana iz Rennesa koji je doveden za 25 milijuna eura i također igra na lijevom krilu.

S druge strane, Duje Ćaleta-Car je stigao u rujnu iz redova Marseillea te je u nekim trenucima znao odigrati dobro, ali je isto tako imao i prilično slabijih partija (npr. crveni karton protiv Newcastlea).

Osim Oršića i Ćalete-Cara, unazađivanje iz A momčadi u B momčad u Southamptonu su ovog tjedna doživjeli i njemački stoper Armel Bella-Kotchap te krilni napadač iz Malija Moussa Djenepo. 


 


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

FR
freeshooter
15:20 03.02.2023.

...sada je samo jedno... Orša legendo, vrati se... nemoj to dozvoliti, makni se... doma te trebamo i svi te obožavaju, biti će novih prilika za tvoje velike uspjehe...

DU
Deleted user
15:56 03.02.2023.

To je loša vijest za Sauthampton a ne za Oršića i Ćaletu-Cara.

KA
kajinx
02:02 04.02.2023.

Da je trener dobar nebi bili na dnu tabele.