Europa

Lokosice zakinute zbog neigranja naših klubova

Foto: Duško Marušić/Pixsell
Lokomotiva Podravka
Foto: Duško Marušić/Pixsell
Lokomotiva Podravka
Foto: Duško Marušić/Pixsell
Lokomotiva Podravka
18.07.2018.
u 13:31
Jučerašnji ždrijeb u Beču odlučio je da će prva prepreka lokosicama, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu EHF-a, biti švedski sastav Hoors
Pogledaj originalni članak

Nakon što su dvije godine zaredom igrale u Challenger kupu, koji su 2017. osvojile, a lani ispale u polufinalu od španjolskog sastava Gran Canaria, pogotkom iz deveterca, rukometašice Lokomotive u novoj sezoni okušat će se u jačem europskom kupu. Igrat će u Kupu EHF-a, kupu u kojem su zadnji put igrale 2010. godine. Za one koji ne znaju lokosice su 1991. godine osvojile Kup EHF-a pobijedivši u finalu Bayern iz Leverkusena. U prvoj utakmici bilo je 19:11 za lokosice, a u drugoj su izgubile s pogotkom razlike (19:20). Sve igračice današnje Lokomotive nisu se ni rodila kada su lokosice osvojile taj trofej, osim jedne. Jelena Kajfeš imala je tri godine.

Šoštarić: Sve su cure ostale

Jučerašnji ždrijeb u Beču odlučio je da će prva prepreka lokosicama, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu EHF-a, biti švedski sastav Hoors. Nije da su Šveđanke nepoznanica... Naime, lokosice su s njima igrale finale Challenger kupa 2017. godine i u obje utakmice su naše rukometašice pobijedile. Da je riječ o ozbiljnom klubu, govori podatak da su Šveđanke lani igrale u kvalifikacijama za Ligu prvakinja.

– Na žalost, kako godinama nijedan naš klub nije igrao u Kupu EHF-a, bili smo nenositelji. I odmah smo za kaznu dobili jakog suparnika. Šteta, da su naši klubovi u proteklih pet, šest godina odigrali samo po dvije utakmice, bili bi jučer nositelji – rekao je Nenad Šoštarić, trener Lokomotive.

Švedski sastav barem dobro poznajete?

– Da, i neće biti lako proći tu prvu prepreku. Čak četiri igračice Hoorsa igrale su za reprezentaciju koja je gostovala u Južnoj Koreji. Ali, eto, htjeli smo ove sezone igrati u jačem europskom kupu i vidjeti koliko zapravo vrijedimo – kaže Šoštarić.

Ekipa je ostala ista?

– Da. Došlo je nekoliko igračica, ali ne možemo govoriti ni o kakvim velikim pojačanjima. Nama je najveće pojačanje što smo i treću sezonu u istom sastavu – zaključio je Šoštarić.

Dakle, lokosice će i sljedeće sezone nositi sestre Kalaus i Posavec, Pijević na vratima, Glavan, Boras, Kajfeš, Plahinek, Japundža, Šenvald i ostale.

Od ostalih naših klubova, rukometašice Bjelovara u Challenger kupu igrat će protiv švedskog Kristianstada, dok će Koka tražiti prolaz preko ciparskog sastava Latsia iz Nikozije.

Rukometaši Varaždina će u Kupu EHF-a igrati protiv rumunjske Steaue, koja se u europske kupove vraća nakon sedam godina, dok će Dubrava igrati protiv islandskog Hafnarfjördura, kojeg je lani izbacio Slavko Goluža, kao trener slovačkog Tatrana i koji se ove sezone pojačao srpskim vratarom Lazarom Minićem. Našički Nexe će se uključiti tek u trećem kolu. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MV
Mijat vrdoljak
14:21 18.07.2018.

U Lewerkusen ne postoji klub Bayern nego Bayer kao Aspirin