OŠTRE KRITIKE

Legendarni trener udario po Dinamu: Igrači žele pobjeći, a Jurčević je nemoćan

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Lokomotiva - Dinamo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Lokomotiva - Dinamo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Lokomotiva - Dinamo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Lokomotiva - Dinamo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Lokomotiva - Dinamo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Lokomotiva - Dinamo
10.05.2018.
u 16:23
- Žao mi je svakog trenera koji dođe u takvu situaciju, ali žao mi je i kluba. Kako će Dinamo izgledati ako proda i ove malo kvalitete što je ostalo?
Pogledaj originalni članak

Bivši trener Dinama Ilija Lončarević (73) iznimno je kritičan prema onome što igrači u plavom pružaju ove sezone.

- Svaki je normalan čovjek, pa tako i Nikola Jurčević mogao pretpostaviti u kojem pravcu ide Dinamo. Mogla se pretpostaviti rasprodaja igrača i momčadi. Nadalje, logika jest kako u momčadi vlada nered. To se vidi iz aviona. Zapravo je nemoguće da dođe novi trener, pa da onda ima nered veći neko ikad u posljednje vrijeme - rekao je Lončarević za Sportske novosti.

- Recimo, igrači za vrijeme sezone odlaze na liječničke preglede u svoje buduće klubove. Pa kako to može biti u redu? Onda ostali igrači gube koncentraciju za ono najpotrebnije, igranje utakmica, osvajanje naslova prvaka i Kupa. Vjerojatno i oni razmišljaju o tome tko će prije otići iz kluba. Kad se tako nešto događa, trener je jednostavno nemoćan. Jurčević može samo razmišljati je li pogriješio što se uhvatio tog posla, što je uopće došao.

Lončarević smatra da situaciju moraju riješiti igrači, a ne trener Nikola Jurčević.

- Ovog trenutka ne vidim što bi mogao napraviti da podigne momčad ako sve to ne riješe sami igrači. Ovi situaciju moraju prelomiti igrači kao momčad, kao skupina. Jedino se tako mogu vratiti u život. Osobno, svaki put kad sam došao u Dinamo, ušao sam u veliku krizu. Ali sam isto tako uvijek imao barem nekakav “višak” igrača, pa se na osnovi toga mogao napraviti nekakav pomak u kratkom vremenu. A Jurčević čak nema ni dovoljno igrača - rekao je Jurčević i dodao:

- Niti brojčano, a o kvaliteti neću ni govoriti. Jurčevićeve ruke su vezane! Ne, doduše, na leđa, ali ipak jesu. Žao mi je svakog trenera koji dođe u takvu situaciju, ali žao mi je i kluba. Kako će Dinamo izgledati ako proda i ove malo kvalitete što je ostalo? Gdje su tu sportske ambicije, Liga prvaka, Europska liga?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

SU
Surlas
17:11 10.05.2018.

Moj Loncarevicu,neke stvari ti mogu priznati ali ako se ne prodaju igraci,od kojeg novca ce podijeliti place sluzbenicima,trenerima i igracima.Olako se uslo u nastavak sezone a sad kad je nastala kŕiza svi su pametni a nitko ne vidi ds drugog rijesenja za funkcioniranje kluba sem prodaje igraca nema.Zato je privatizacija rijesenje i treba je napraviti sto prije.

MA
Marsijanac
17:01 10.05.2018.

Pa Dinamo ce vjerovatno uzeti prvenstvo i kup i to onda nece biti promasena sezona. Ali stvarno nesto nije u redu sa klubom u zadnje vrijeme. Za iducu sezonu morat ce se naciniti radikalne promjene ,inace ce klub spasti na razinu Hajduka ili cak i nize. Najmanje pola igraca ne zasluzuje igrati u Dinamu. I ovakav Dinamo nadigra svakog protivnika ali nema goal-gettera. Nedostatak klasicnog centarfora teska je boljkka i Dinama i repke.

SE
senior
19:00 10.05.2018.

Bolje biti i parizer bojna nego JOGURT-JAPANKE bojna.