VELIKA KARIJERA

Legendarni Didier Drogba se umirovio

Foto: Reuters/PIXSELL
Legendarni Didier Drogba se umirovio
09.11.2018.
u 15:34
Jedan od najboljih afričkih nogometaša svih vremena još je u ožujku najavio kako na koncu ove sezone odlazi u mirovinu.
Pogledaj originalni članak

Bivši reprezentativac Obale Bjelokost Didier Drogba (40) i službeno je okončao karijeru nakon što je njegova momčad Phoenix Rising poražena u finalu USL lige, drugog jakosnog razreda u sjevernoameričkom nogometu.

Jedan od najboljih afričkih nogometaša svih vremena još je u ožujku najavio kako na koncu ove sezone odlazi u mirovinu.

Drogba je od travnja 2017. igrao za Phoenix, a prije toga je nosio dres Le Mansa, Guingampa, Marseillea, Chelsea, Shanghai Shenhua, Galatasarayja i Montreal Impacta. Ukupno je u karijeri odigrao 790 utakmica, postigao 365 golova i upisao 126 asistencija.

Najveći uspjeh u karijeri ostvario je 2012. kada je predvodio Chelsea do naslova pobjednika Lige prvaka. U dresu bluesa osvojio je ukupno 14 trofeja pri čemu i četiri naslova prvaka. Za londonski sastav je zabio ukupno 164 gola i najefikasniji je stranac u povijesti kluba, te ukupno četvrti.

Za reprezentaciju Obale Bjelokosti upisao je 104 nastupa i postigao rekordnih 65 golova. Nastupio je na tri svjetska (2006, 2010, 2014) i dva afrička prvenstva (2006, 2012).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.