EUROPSKI NOGOMET

Kramarić ispao s Hoffenheimom, veliki preokret Tottenhama

Foto: Heiko Becker/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Kramarić ispao s Hoffenheimom, veliki preokret Tottenhama
19.01.2022.
u 22:59
Andrej Kramarić najzaslužniji je za jedini pogodak Hoffenheima u 1-4 (0-2) domaćem porazu od Freiburga
Pogledaj originalni članak

Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić najzaslužniji je za jedini pogodak Hoffenheima u 1-4 (0-2) domaćem porazu od Freiburga u osmini finala Njemačkog kupa.

Kramarić, koji je odigrao čitav susret, uputio je u 53. minuti udarac prema gostujućim vratima iskosa s lijeve strane, a u očajničkom pokušaju ispucavanja s gol-linije pogodak je potvrdio domaći branič Schlotterbeck kojemu je stoga pripisan autogol kojim je Hoffenheim u tom trenutku smanjio na 1-2. No, do preokreta ipak nije došlo. 

Inače, Freiburg je izgradio prednost od 2-0 u prvom poluvremenu pogocima Grifa (10, 36-11m), a nedugo nakon što su domaći smanjili Schade (55) je pogodio za 1-3, a konačni rezultat postavio je Demirović (68).

Četvrtfinale je izborio i Union Berlin koji je kao gost svladao svog gradskog rivala Herthu sa 3-2 (1-0). U prvom poluvremenu Union je poveo preko Voglsammera (11), da bi u nastavku u razmaku od samo šest minuta pala tri gola, od čega dva autogola. Prednost Uniona autogolom je povećao Stark (50-ag), ubrzo mu se revanširao Khedira (54-ag) pogodivši vlastitu mrežu za 1-2, ali samo dvije minute potom udarac Knochea (56) se od vratnice odbio u mrežu za 1-3. Konačni rezultat postavio je Serdar (90+5) u posljednjim sekundama dvoboja, ali bilo je prekasno za povratak Herthe.

Ranije u srijedu plasman u četvrfinale izborio je lanjski finalist RB Leopzig domaćom 2-0 (1-0) pobjedom protiv Hanse iz Rostocka, a hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odigrao je čitav susret za RB Leipzig. Ka pobjedi domaće je pokrenuo Youssef Poulsen golom u 6. minuti, a prolazak je potvrdio bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo u 82. minuti, samo nekoliko trenutaka nakon što je stupio na travnjak.

U drugom susretu igranom u istom terminu drugoligaš Hannover 96 je s uvjerljivih 3-0 (2-0) svladao Borussiju iz Moenchengladbacha. Dvostruki strijelac za Hannover bio je Beier (4, 51), a jedan gol je dodao Kerk (36-11m).

Hannover 96 je tako postao čak četvrti drugoligaš koji je izborio plasman među posljednjih osam, u utorak je Sankt Pauli senzacionalno izbacio branitelja naslova Borussiju Dortmund svladavši ju sa 2-1, Hamburger SV je nakon boljim izvođenjem 11-eraca kao gost izbacio Koeln, dok je Karlsruhe sa 1-0 nadigrao trećeligaša Muenchen 1860. U četvrtfinale se u utorak još plasirao i Bochum koji je na svom terenu sa 3-1 (0-1) bio bolji od Mainza 05.

Parovi četvrfinala bit će poznati u nedjelju.

Veliki preokret Tottenhama

U obje zaostale utakmice engleskog nogometnog prvenstva igrane u srijedu slavili su gosti, Tottenham hotspur je dramatičnim preokretom u sudačkoj nadoknadi svladao Leicester City sa 3-2 (1-1), dok je Manchester United bio uvjerljiviji kod Brentforda svladavši ga sa 3-1 (0-0).

U Leicesteru je domaći sastav poveo golom Dake (24), a prije odlaska na odmor na 1-1 poravnao je Kane (38). Novu prednost "lisicama" osigurao je Maddison (76), a taj je rezultat vrijedio sve do pete minute sudačke nadoknade. A tada se ukazao Bergwijn (90+5, 90+7) koji je prvo u petoj minuti nadoknade poravnao na 2-2, a u sedmoj minuti dodatka još jednom zatresao domaću mrežu za nevjerojatni preokret.

Ovom pobjedom Tottenham je skočio na peto mjesto sa 36 bodova, jednim manje uz čak tri utakmice manje od četvrtog West Ham Uniteda, dok je Leicester ostao 10. sa 25 bodova.

United je do pobjede protiv Brentforda stigao boljom igrom u nastavku dvoboja, u vodstvo ga je doveo mladi Elanga (55), a pobjedu su potvrdili Greenwood (62) i Rashford (77), da bi poraz domaćih ublažio Toney (84).

Manchester United je sada sedmi na ljestvici sa 32 boda, dok je Brentford 14. sa 23.

Na vrhu je Manchester City sa 56 bodova, 11 manje uz utakmicu manje ima drugi Liverpool.

Celta Vigo - Osasuna 2-0

Nogometaši Celte Vigo su na svom stadionu svladali Osasunu sa 2-0 u utakmici 21. kola La Lige i tako je preskočili na ljestvici španjolskog prvenstva.

Mallo (29) i Mina (38) bili su strijelci za pobjedu domaće momčadi.

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir bio je u početnoj postavi Osasune, u 9. minuti je pogodio gredu, a u 69. minuti je zamijenjen.

Celta Vigo je sa 26 bodova trenutno na 12. mjestu, a Osasuna je s bodom manje na 13. poziciji.

Vodeći Real Madrid ima 49 bodova, pet više od drugoplasirane Seville koja ima utakmicu manje, a odigrat će je večeras (21.30) na gostovanju kod Valencije. 

Real Sociedad - Atletico Madrid 2-0

Nogometaši Real Sociedada postali su šesta momčad koja je izborila mjesto u četvrtfinalu španjolskog Kupa kralja pobijedivši pred svojim navijačima Atletico Madrid sa 2-0 (1-0) u utakmici osmine finala odigranoj u srijedu. 

Adnan Januzaj je u 33. minuti nadskočio dvojicu obrambenih igrača madridske momčadi i glavom svladao Jana Oblaka. U 47. minuti je norveški napadač Alexandre Sorloth iskoristio pogrešku Felipea, oduzeo mu loptu i svladao Oblaka za konačnih 2-0.

Šime Vrsaljko je odigrao cijelu utakmicu za Atletico.

Real Sociedad se tako pridružio Mallorci, Cadizu, Rayo Vallecanu, Valenciji i Betisu koji će se u petak, 21. siječnja, naći u ždrijebu četvrtfinala. Tamo će im se još pridružiti i pobjednici dvoboja Elche - Real Madrid i Athletic Bilbao - Barcelona, koji su na rasporedu u četvrtak. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.