NA 50 km

Kineskinja Liang postavila novi svjetski rekord u brzom hodanju

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Jarun - 2. GoOut Izazov. Trcanje i nordijsko hodanje na Jarunu u organizaciji magazina GOOUT
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Brzo hodanje
05.05.2018.
u 13:45
Rui Liang je ove godine već skrenula pozornost na sebe kada je pobijedila u utrci na 35 km u Huangshanu, ali nikada prije se nije okušala u najdužoj hodačkoj utrci
Pogledaj originalni članak

Kineska 23-godišnja atletičarka Rui Liang postavila je u subotu, na Svjetskom ekipnom prvenstvu u hodanju u kineskom Taicangu, novi svjetski rekord na 50 kilometara, a tu je dionicu prehodala za četiri sata, četiri minute i 36 sekundi, čime je za jednu minutu i 21 sekundu nadmašila prijašnje najbolje vrijeme Portugalke Ines Henriques. 

Rui Liang je ove godine već skrenula pozornost na sebe kada je pobijedila u utrci na 35 km u Huangshanu, ali nikada prije se nije okušala u najdužoj hodačkoj utrci pa su za glavne favoritkinje smatrane svjetska rekorderka i prvakinja Ines Henriques i srebrna sa SP-a Kineskinja Hang Yin.

Obje su bile u vodećoj skupini od šest hodačica, ali nijedna nije mogla pratiti tempo Liang, koja se odvojila u posljednjih 10 kilometara.

"Odlučila sam pratiti ostale od starta kako bih sačuvala energiju i čekati pravi trenutak za napad. Nakon što smo prošli 40 kilometara osjetila sam da mogu napasti svjetski rekord. Osjetila sam da imam energije i da mogu ubrzati", objasnila je 23-godišnja Kineskinja svoju taktiku koja joj je donijela pobjedu i najbolji rezultat svih vremena.

Drugo mjesto osvojila je Yin (4:09:09), a treća je bila Australka Claire Tallent (4:09:33) s novim rekordom Oceanije.

Kineskinje su imale četiri predstavnice među prvih sedam pa su premoćno osvojile ekipno zlato. Hodačice Ekvadora osvojile su ekipno srebro, a Ukrajina je za jedan bod nadmašila Španjolsku u borbi za brončano odličje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.