DUVNJAK ZA MAX!:

'Kao klinac sam sanjao da ću jednom igrati u finalu SP-a'

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
'12.08.2012., London, Engleska - Ljetne Olimpijske igre, rukomet, utakmica za 3. mjesto, Madjarska - Hrvatska. Domagoj Duvnjak. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Foto: VL
max naslovnica
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
duvnjak
18.01.2013.
u 09:31
- Uvijek sam bio sportaš od glave do pete, uvijek sam želio biti među najboljima - kaže Duvnjak
Pogledaj originalni članak

U novom broju tjednika Max pročitajte intervju s rukometnim reprezentativcem Domagojem Duvnjakom (24). Prvi će put, otkako je ušao u seniorsku reprezentaciju, igrati u tandemu bez Ivana Balića. Tom mladom Đakovčaninu prvo veliko natjecanje bilo je Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2007., Lino Červar pozvao ga je s 19 godina, no na tom prvenstvu samo je upijao poteze Ivana Balića.

Prvu seniorsku medalju osvojio je godinu dana kasnije, na Europskom prvenstvu u Norveškoj. Do Svjetskog prvenstva u Švedskoj 2011. godine bio je zamjena Ivanu Baliću, a dolaskom izbornika Slavka Goluže uloge su se zamijenile pa je Duvnjak postao prvi srednji vanjski igrač.

Prije 10 godina, kada je Hrvatska osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u Portugalu, Domagoj je imao 15 godina i igrao je za Đakovo. Godinu dana prije toga Irfan Smajlagić pozvao ga je kao 14-godišnjaka u kadetsku reprezentaciju, s kojom je kasnije, s 18 godina, osvojio europsko zlato u Tallinnu. Tamo je proglašen i najboljim igračem. U Prvoj hrvatskoj ligi debitirao je za Đakovo sa 16 godina, a dvije godine kasnije već je bio prvi strijelac lige. Otišao je potom u CO Zagreb, i to za 10.000 kuna odštete.

– Sjećam se Portugala prije deset godina, kako ne. Gledao sam baš svaku utakmicu. I to uglavnom kod kuće, u krugu obitelji. Godinu dana kasnije, kada su bile Olimpijske igre u Ateni, neke utakmice gledali smo u školi, za vrijeme nastave. Profesori se nisu bunili. Štoviše, gledali su ih s nama – istaknuo je Domagoj.

Gledajući ta dva finala razmišljao je o tome hoće li i on jednog dana igrati u finalima.

– Naravno da sam o tome razmišljao. Bio sam sportaš od glave do pete i uvijek mi je bio cilj da budem među najboljima – rekao je Duvnjak. Za sada se ne može pohvaliti zlatnim medaljama. Ima tri srebra i dvije bronce.

– Nastupi u Portugalu i Ateni bili su za povijest. Takve stvari se baš ne događaju tako često. Ali treba im težiti. Hrvatski rukomet je u posljednjih deset godina stalno u vrhu i malo se reprezentacija može pohvaliti takvim učinkom.

Kojeg se trenutka sa SP-a 2003. godine najviše sjeća?

– Polufinalne utakmice protiv Španjolske. Igrana su čak dva produžetka. Točno se sjećam onog pogotka Ikera Romera na isteku 60. minute, iz deveterca, kada smo već lagano svi slavili ulazak u finale...

Cijeli intervju pročitajte u Maxu!

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
11:26 18.01.2013.

Sad imaš prilku da se pokažeš kao vođa,nakon velikog Ivana Balića.

DA
Dario--
18:20 18.01.2013.

Ma igrat će još dosta puta,jer Duvanjak će najmanje do OI 2020 igrati za ovu našu reprezentaciju a možda i do OI 2024!Naše godine i naša dominacije tek dolaze,ovoj reprezentaciji do OI još se trebaju i mogu priključiti Ante Kaleb i Teo Ćorić!!A nakon OI uskočit će ponešto klinaca koji će tad imati 23-22 ili manje godina prije svih mislim na Ašanina,Mamića,Mihića,Šebetića i još neke.Ma imamo najbolje klince i uz dance u zadnjih 5-ć6 godina najuspješnije mlađe selekcije,i stvarno smo jaki i perspektivni!!