VELEBNO ZDANJE

Kakav ljepotan! Ovako bi trebao izgledati novi stadion blizu Zagreba, cijena – prava sitnica

Foto: ilustracija
Stadion Velike Gorice
Foto: ilustracija
Stadion Velike Gorice
12.07.2019.
u 12:24
Imao bi 400 parkirnih mjesta u garaži, 30 dizala, mogućnost otvaranja stakala, a prva utakmica trebala bi se odigrati 15. listopada 2023. godine
Pogledaj originalni članak

U Hrvatskoj je tema novih stadiona svako malo na repertoaru, bilo o ulaganjima stranaca u zanimljive im lokacije ili kada se raspravlja o novom nacionalnom stadionu te njegovoj važnosti. 

Izgleda kako bi prvi korak u praksi, a ne samo u teoriji, mogla pokrenuti Velika Gorica

Kineska tvrtka Z-Run i Velika Gorica nude priču, što se tiče novih nogometnih i sportskih objekata, koja ovog časa ima konkretne obrise, pišu Sportske novosti.

Naime, Kinezi su osnovali tvrtku Eurogate Sport Industries d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, a za direktora imenovali Ivana Heraka. Prije toga grad Velika Gorica oformio je radnu skupinu od deset ljudi na čijem je čelu gradonačelnik Dražen Barišić, a voditelj Nenad Črnko, predsjednik NS Zagrebačke županije i član IO HNS-a.

Foto: ilustracija
Stadion Velike Gorice

Pojavile su se i fotografije kako bi trebao izgledati velebni stadion nadomak Zagreba uz koje bi bili svi popratni sadržaji – kamp, akademija, hotel, trgovački centar... 

Riječ je o stadionu kapaciteta 35.000 mjesta, od čega bi osnovni dio imao 19.600 mjesta, a za velike priredbe otvorio bi se za još 15.400 gledatelja, doznaju Sportske novosti, a riječ je o djelu arhitekta Mirsada Mustedanagića. Naravno, prvo treba proći javni natječaj. 

Imao bi 400 parkirnih mjesta u garaži, 30 dizala, mogućnost otvaranja stakala, a prva utakmica trebala bi se odigrati 15. listopada 2023. godine. Za mnoge ono najbitnije jest cijena. Najjeftinija verzija stajala bi 52,5, dok bi ona najskuplja bila oko 105 milijuna eura

>>> Pogledajte kako izgleda Maksimir koji hitno treba obnovu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

DO
dopizdilomi
13:03 12.07.2019.

Čak 400 parkirnih mjesta. Jel to samo za autobuse?

ŠT
ŠtoReći
13:36 12.07.2019.

lijepo ga vidjeti pa bilo to i na slici

VO
volina
14:28 12.07.2019.

Što će Bandić na to? Baš me zanima.