TENZIJE NA VRHUNCU

Još se nisu smirile uzavrele strasti, a sve vodi prema novoj drami zagrebaša i Našičana

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zagreb: Rukometni derbi susret između PPD Zagreb i NEXE Našice
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zagreb: Rukometni derbi susret između PPD Zagreb i NEXE Našice
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zagreb: Rukometni derbi susret između PPD Zagreb i NEXE Našice
13.05.2022.
u 12:25
- Moramo igrati dobro i nametnuti našu igru kako se ne bi dogodilo kakvo iznenađenje. Znam da smo dvaput gubili od njih u prvenstvu i baš zato moramo biti sto posto koncentrirani.
Pogledaj originalni članak

Rukometaši u porečkoj dvorani Žatika igraju polufinalne susrete Hrvatskoga kupa. U prvoj utakmici igraju Nexe i Sesvete (17 sati), a u drugoj PPD Zagreb i Poreč. Sve osim ulaska Našičana i zagrebaša u finale bilo bi veliko iznenađenje. Opet, ne treba zaboraviti da su Sesvećani u posljednje dvije sezone dvaput pobijediti Nexe u prvenstvu.

Može li Ivandija do senzacije?

Našičani su dosad četiri puta igrali u finalu i sva četiri puta izgubili su od zagrebaša. Prošle godine bilo je 26:21 za zagrebaše. Znali su se rukometaši iz Slavonije poskliznuti u polufinalu Kupa. Tako su 2010. izgubili od Zagreba (30:39), 2012. od Zameta (28:35), 2014. od Dubrave (29:33) te 2016. i 2019. ponovno od Zagreba (16:30, 31:33).

- Uspjeli smo u susretu s Bjelovarom u četvrtfinalu poštedjeti neke bitne igrače. Sesvećani neće biti lak suparnik. Imali su cijeli tjedan vremena da se dobro pripreme za utakmicu s nama. Moramo igrati dobro i nametnuti našu igru kako se ne bi dogodilo kakvo iznenađenje. Znam da smo dvaput gubili od njih u prvenstvu i baš zato moramo biti sto posto koncentrirani - istaknuo je Branko Tamše, trener Našičana.

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zagreb: Rukometni derbi susret između PPD Zagreb i NEXE Našice

Sesvećani su i lani igrali na završnom turniru Hrvatskoga kupa i u polufinalu izgubili od Našičana sa šest golova razlike (20:26). Našičani su im stali na put i 2018., ali u četvrtfinalu (26:39).

- Pokušat ćemo iznenaditi. Bit će teško, puno stvari moralo bi se poklopiti u našu korist.

No, mi nemamo što izgubiti, igrat ćemo rasterećeni pa kako ispadne - rekao je trener Sesveta Silvio Ivandija.

Poreč teško u treći finale

Rukometaši PPD Zagreba su favoriti u susretu s domaćinom Porečom. Zagrebaši su od dosadašnjih 29 finala igrali u 28. Nisu u finalu bili samo 2001. godine kada ih je Metković pobijedio u polufinalu s 26:25. Porečani se mogu pak pohvaliti da su dvaput igrali u finalu Kupa. Prvi put 2011. kada su u Splitu izgubili od Zagreba (19:37), a drugi put 2013. kada su u Novigradu također izgubili od zagrebaša (23:27). Tih minus 18 Porečana iz 2011. je i najveći poraz nekog kluba u povijesti finala Hrvatskoga kupa.

- Poreč smo uvjerljivo pobijedili nedavno u ligi za naslov hrvatskog prvaka. Porečani se jednostavno nisu snašli na našu 5-1 obranu. To što igraju na svom parketu bit će im motiv više, sigurno će nastojati pružiti što veći otpor, no vjerujem da ćemo na kraju ipak lagano pobijediti i uspjeti poštedjeti igrače za nedjeljni finale – rekao je Zvonimir Srna, igrač PPD Zagreba.

Sukob Udruge sudaca i Nexea

Skandal u hrvatskom rukometu sve veći, suci odgovorili na optužbe za krađu

- Što se dogodilo? Pa volio bih za početak da je bio TV prijenos, pa da svi vide što se dogodilo. Moram reći da nismo igrali samo protiv igrača PPD Zagreba, igrali smo protiv svega i svačega. Počeo bih od toga da je PPD Zagreb zabranio ulaz našim navijačima. Dobili smo samo 60 ulaznica što nije u redu, pa je izostala veća podrška našim igračima s tribina. Ne znam zašto se igra u ovako maloj dvorani - rekao je rukometaš Nexea Janko Kević

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.