Jelena Grubišić

Hrvatica koja je osvojila Ligu prvakinja: Izbornik me ne zove...

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Jelena Grubišić
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Jelena Grubišić
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Jelena Grubišić
Jelena Grubišić
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Jelena Grubišić
10.05.2016.
u 22:33
Protekli vikend u Budimpešti, laskavim trofejomLige prvakinja okitila se nekadašnja vratarka zagrebačke Lokomotive, Krima i Györa, a danas Bukurešta, Jelena Grubišić
Pogledaj originalni članak

Jelena Grubišić postala je treća vratarka iz Hrvatske koja je braneći za inozemni klub osvojila Ligu prvakinja. Prva je bila Katarina Bralo koja je s Viborgom osvojila Ligu prvakinja 2010. godine, a lani je to uspjelo Marti Žderić s Budućnosti. Protekli vikend u Budimpešti, tim laskavim trofejom okitila se nekadašnja vratarka zagrebačke Lokomotive, Krima i Györa, a danas Bukurešta, Jelena Grubišić. No, ne samo da se okitila naslovom već je proglašena i najkorisnijom igračicom završnog turnira.

Ovo je vrhunac moje karijere

– Kažu da smo napravile pothvat ravan Leicesterovu koji je osvojio englesku ligu. Doista, cilj nam je bio plasirati se na završni turnir, a nitko nije razmišljao o tome da možemo osvojiti Ligu prvakinja. Klub se tek složio prošle godine, tako da smo novi u svemu tome. Imala sam sezonu kao iz bajke, a ovaj naslov mi je ostvarenje snova, vrhunac moje karijere – rekla nam je Jelena.

U polufinalu i finalu branila je kao Ivan Stevanović protiv Norveške u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Dvadeset obrana potiv Vardara i još 18 u finalu.

– Govorili su mi prije finala da će mi biti lako jer dobro poznajem igračice Györa s obzirom na to da sam lani ondje igrala. Ali, one poznaju i mene, tako da to nije bila neka velika prednost. Drago mi je da su mi igračice Györa, moje lanjske suigračice, sve redom iskreno čestitale na naslovu – rekla je Jelena.

Kako ste proslavili naslov?

– Bilo je tiho i spontano, u jednom restoranu. Već u sedam ujutro kretali smo na aerodrom. U Bukureštu nas je dočekalo mnogo navijača, a do grada smo se vozile u autobusu otvorenoga krova pa su nas svi pozdravljali. Odmah nakon dolaska primio nas je predsjednik Rumunjske Klaus Iohannis – rekla je Jelena.

Od domaćih natjecanja, ostao im je još rumunjski kup.

– Sljedeći vikend igramo u četvrtfinalu i nadamo se da ćemo se plasirati na završni turnir 19. i 20. svibnja. To bi onda bio kraj za ovu sezonu – rekla je Jelena.

Glavni sponzor kluba je grad.

– Ne znam koliki je budžet, ali znam da grad daje najviše novca. Imamo još nekoliko manjih sponzora – kaže Jelena.

Izbornik me ne zove

U Rumunjsku je došla iz Györa.

– Sezona u Györu mi je dobro počela, a onda sam se ozlijedila. Kako mi nisu namjeravali produljiti ugovor, prihvatila sam ponudu iz Bukurešta. Kada sam vidjela tko je sve u sastavu, nisam se previše dvoumila i potpisala sam na dvije sezone. Moram se zahvaliti ljudima iz Bukurešta koji su me prihvatili u možda najtežim trenucima u karijeri, nakon što sam se oporavila od još jedne od brojnih ozljeda koje sam imala tijekom karijere. U Bukureštu mi je zaista lijepo, jedino mi je problem što sam prvi put daleko od Zagreba. Dosad sam branila u Ljubljani i Györu koji su puno bliže – istaknula je.

U klubu nema nijednu igračicu iz Hrvatske ili pak usjednih zemalja.

– I to će se promijeniti sljedeće sezone. Dolazi najmanje jedna igračica s naših prostora, ali ne smijem otkriti o kome se radi – rekla je Jelena, koju su u Budimpeštu došle podržati bivše suigračice iz zagrebačke Lokomotive.

Na Final Fouru imali smo dvije vratarke, Martu i Jelenu. No, trenutačno nijedna ne brani za hrvatsku reprezentaciju.

– Kako ću braniti kada me izbornik ne zove. Sama se neću pozvati. Rekla sam već i prije da Hrvatska ima nekoliko jako dobrih mladih vratarki, tako da nema straha od loših obrana – zaključila je europska prvakinja Jelena Grubišić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KR
kruti25
23:21 10.05.2016.

ČESTITAM!!!baj d vej,dobar komad;-)

KA
karlot537
23:27 10.05.2016.

Svaka cast Jelena, gospodin Mrden ne poziva u repku igračice koje bi mogle jos dosta toga donijeti reprezentaciji...

PA
pavel1001
18:59 11.05.2016.

nije kupil bon