Iker Casillas

Jedan od najgorih vratara Porta sada je igrač s najviše pobjeda

Foto: UESyndication/PIXSELL
Iker Casillas
Foto: Reuters/PIXSELL
Iker Casillas
Foto: Reuters/PIXSELL
Iker Casillas
Foto: Reuters/PIXSELL
Iker Casillas
Foto: Reuters/PIXSELL
Iker Casillas
Foto: Reuters/PIXSELL
Iker Casillas
Foto: Pablo Garcia/UESyndication/PIXSELL
Xavi Casillas
Foto: Reuters/PIXSELL
Croatia's Ivan Rakitic (R) fails to score past Spain's goalkeeper Iker Casillas during their Group C Euro 2012 soccer match at the PGE Arena in Gdansk, June 18, 2012. REUTERS/Pascal Lauener (POLAND - Tags: SPORT SOCCER) Picture Supplied by Action
09.12.2016.
u 11:33
Iker s Portom igra u Ligi prvaka i ruši rekorde. Ove sezone – one pozitivnije
Pogledaj originalni članak

Nekada najbolji vratar svijeta (od 2009. do 2012. godine) po izboru Instituta za nogometnu povijest i statistiku iz Kölna, Iker Casillas posljednje dane u madridskom Realu nije završio slavno, a kada je mrežu “kraljeva” nakon 25 godina zamijenio onom Porta nadao se da će bolje braniti.

No, to u početku nije bilo tako. Štoviše, prije pola godine postao je golman s najgorom statistikom u Portu u posljednjih 15 godina. Porto je tada najprije ispao iz Lige prvaka te nakon toga u prvenstvu Portugala bio treći, a Casillas je tu sezonu završio s 30 primljenih pogodaka u 34 utakmice. No, sada je priča potpuno drukčija. Iker s Portom igra u Ligi prvaka i ruši rekorde. Ove sezone – one pozitivnije.

Nakon što su momci iz Portugala očitali Leicesteru lekciju iz nogometa i pobijedili s 5:0, što je jedan od najvećih poraza u povijesti Lige prvaka, na Dragau je te večeri bivša Realova legenda postigla dva rekorda. U susretu s Leicesterom nije se mogao dokazati jer je momčad s Otoka prema golu uputila samo šest udaraca, ali lopta nijednom nije išla izravno u okvir vrata.

No zato je Casillas izjednačio rekord legende Manchester Uniteda Ryana Giggsa po broju utakmica odigranih u prvom krugu nokaut-faze Lige prvaka.

Porto je pobjedom nad “liscima” ušao u osminu finala, a 35-godišnji vratar tu je fazu natjecanja, u svojih 18 odigranih sezona, izborio 17. put te stao uz bok Giggsu. Osim toga, poznati je Španjolac postao i igrač s najviše pobjeda u Ligi prvaka. Ima ih 97, čime je prestigao Xavija Hernandeza koji je ostao na 96.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.