GOLGETER ŠVICARSKE

Javio nam se Gavranović: Dinamu je Europa važnija od Superkupa s Hajdukom

Javio nam se Gavranović: Dinamu je Europa važnija od Superkupa s Hajdukom
05.07.2022.
u 16:00
– Nismo se ni mi posebno tada spremali za tu utakmicu Superkupa. Znate da je za Dinamo ipak u ovo vrijeme najvažnije biti pravi u kvalifikacijama Lige prvaka, da su Liga prvaka ili Europska liga najvažniji - rekao je Mario Gavranović za Večernji list
Pogledaj originalni članak

Nakon tri godine igrat će se Superkup, u posljednjem je, 2019. godine, Bjeličin Dinamo s 1:0 u Maksimiru svladao Bišćanovu Rijeku, prvak je u Maksimiru bio bolji od osvajača kupa. Nije to bila nekakva velika nogometna fešta, pred oko 5000 gledatelja iako su obje momčadi zaslužile puno bolji nogometni ambijent.

Prošle sezone u ovo vrijeme također se trebao igrati Superkup, ali na kraju nikada nije odigran. Bilo je to pandemijsko vrijeme, sezona prije toga završila je kasno, igrači nisu imali odmora, a nova sezona kretala je gotovo odmah, pa i europske kvalifikacije i Superkup između Dinama i Rijeke odgođen je. Potom je plan bio da se odigra prije početka drugog dijela sezone, ali ni to se nije dogodilo, Dinamo je ponovno prezimio u Europi, čekao ga je gust raspored i na kraju taj susret otišao je u zaborav.

Nije to prvi put da se Superkup nije igrao, još je nekoliko puta "propao" jer se klubovima nije uklapao u raspored ili su nalazili neke druge izlike. Ne može se reći da je klubovima sad nešto posebno stalo do ovog trofeja, ali kako je uglavnom obično riječ o susretima ponajboljih klubova, oni nisu beznačajni.

– Ipak se igra za trofej, igra se protiv velikog konkurenta, početak je nove sezone... U takvim utakmicama, s pobjedom dobivaš još samopouzdanja za tu novu sezonu. I u takvom derbiju kakav će se sad igrati, svi se ipak žele pokazati u najboljem svjetlu pred ono što im slijedi – kaže nam Mario Gavranović koji je igrao u tom posljednjem odigranom Superkupu.

Podsjetimo, jedini pogodak na utakmici postigao je Amer Gojak, bila je to golčina pred kraj poluvremena. Nogomet nije bio na nekakvoj vrhunskoj kvalitativnoj razini, ali je bilo još kako uzbudljivo. Naime, još su dva pogotka poništena Dinamu i dojam je da su plavi oštećeni bar za jedan pogodak. No, onda se još "zakuhalo" na kraju, Lovro Majer je ušao i brzo dobio dva žuta kartona, isključen je, ali se Dinamo obranio iako je na samom kraju Rijeka imala veliku priliku.

Dojam je da se ni plavi tada nisu spremali posebno za tu utakmicu, današnji trener Ante Čačić i sam je najavio da ne sprema momčad za Superkup, da mu je cilj dovesti momčad do toga da u kvalifikacijama za Ligu prvaka bude najvišoj razini, a da u top-formi bude u play-off Lige prvaka, očito vjerujući da će do tamo i stići.

– Nismo se ni mi posebno tada spremali za tu utakmicu. Znate da je za Dinamo ipak u ovo vrijeme najvažnije biti pravi u kvalifikacijama Lige prvaka, da su Liga prvaka ili Europska liga najvažniji. No, Superkup je ipak prva utakmica sezone, igra se protiv Hajduka i neće to biti prijateljska utakmica. Nije stvar samo u osvajanju prvog trofeja sezone, ali osvajanje tog trofeja i pobjeda nad velikim rivalom sigurno bi puno značila i jednoj i drugoj momčad iako još uvijek nisu u punoj formi – rekao nam je Mario Gavranović koji se iz Švicarske spremao za put za Tursku u kojoj je odigrao posljednju sezonu, a drži da će još igrati u Kayserisporu s kojim ima ugovor još godinu dana, a za koga će u nedjelju u srazu Dinama i Hajduka navijati nije sporno, kad god smo razgovarali s njim nakon odlaska iz Maksimira, znao je sve o Dinamu i vjerno ga pratio koliko god je mogao.

Nakon malo odmora koji su plavi dobili nakon deset dana žestokog rada na pripremama u Sloveniji, igrači su se vratili na travnjak i Ante Čačić sa svojim suradnicima polako crta konture momčadi. Da bi nečije ime u svojim planovima značajnije podcrtao, plavi će odigrati još jednu utakmicu, Čačić želi još malo vidjeti svoje "pulene" na djelu, možda kroz taj susret otkloniti još neke dvojbe oko momčadi i kadra s kojim će u borbu za novi naslov prvaka, kup, ali i na put do neke od europskih skupina, s tim da je prvi cilj skupina Lige prvaka.

Plavi će danas početi skupljati nove informacije o makedonskom Škupiju i gibraltarskom Lincolnu. Naime, večeras ova dva kluba igraju prvu utakmicu prvog pretkola Lige prvaka u Skoplju, uzvrat je za tjedan dana, a bolji iz dva susreta dolazi u Maksimir na prvu utakmicu drugog pretkola 19. srpnja. No, do toga za Dinamo ima vremena, prvo je na redu Hajduk u subotu (20 sati), a onda u petak, 15. srpnja stiže Lokomotiva (20 sati) u prvom kolu novog prvenstva. I onda dugo neće biti nikakvog odmora za plave.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CA
Catalonia
01:39 06.07.2022.

Veliki Dinamovac Mario💪💪💪💪🤛👏👏👏 Bravo,svaka cast i svako dobro Gavro🔵🔵🔵🔵