KVALIFIKACIJE ZA EURO

Izbornik Srbije rekao veliku istinu uoči utakmice s Hrvatskom!

Foto: Reuters/Pixsell
Nenad Peruničić
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Hrvatska - Srbija
11.04.2019.
u 14:51
– Ne vidim nijedan razlog da ne bude jedna korektna i fer utakmica. Još iz vremena moje generacije mi igrači međusobno smo se uvijek poštovali na parketu.
Pogledaj originalni članak

Lino Červar i Nenad Peruničić, rukometni izbornici Hrvatske i Srbije, te Domagoj Duvnjak i Nemanja Ilić, kapetani reprezentacija, baš su se lijepo izgrlili u prostorijama Rukometnog saveza Srbije. Nadamo se da će tako “bajno” biti i danas (18 sati) u Štark Areni kada će Srbija i Hrvatska igrati za bodove u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se 2020. godine igrati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

– Ne vidim nijedan razlog da ne bude jedna korektna i fer utakmica. Još iz vremena moje generacije mi igrači međusobno smo se uvijek poštovali na parketu. I među ovim današnjim igračima ima puno onih koji zajedno igraju ili su igrali. Ima onih koji su se međusobno ili se još uvijek međusobno druže izvan rukometa – rekao je Nenad Peruničić, izbornik Srbije.

U srpskom taboru svi ističu da je njihova jedina prednost u današnjem susretu domaći parket.

Težak udarac za rukomet

– Iskustvo i rezultati u posljednjih dvadeset godina na strani su Hrvatske. Jako cijenim hrvatsku reprezentaciju i kapa do poda za sve medalje koje ste osvojili počevši od one portugalske bronce na Europskom prvenstvu 1994. godine u Portugalu. Mi imamo jednu mladu reprezentaciju, mlade igrače koji su sigurno željni dokazivanja – istaknuo je Nedeljko Jovanović, pomoćni trener Srbije.

No pitanje je hoće li biti velika podrška s tribina s obzirom na to da se ne igra u Pioniru, već u Štark Areni. Gotovo je sigurno da neće biti 20.000 gledatelja kao u polufinalu EP-a 2012. godine.

– To što su nam promijenili dvoranu u posljednji trenutak bolje da ne komentiram. Mogu samo reći da je to bio težak udarac za rukomet kao sport – istaknuo je Peruničić.

Červar Srbima otkrio tajnu

A iz Pionira su ih istjerali košarkaši Crvene zvezde koji u vrijeme utakmice imaju važan trening uoči prve utakmice finala ABA lige koja je na rasporedu u petak.

– Ulaz je besplatan i nadam se da će doći što veći broj navijača jer će nam podrška itekako trebati – rekao je Nemanja Ilić.

Lino Červar prvi je put s hrvatskom reprezentacijom u Beogradu.

– Da, istina. I želim da tu utakmicu pamtim po nečemu dobrome. Mi ćemo napraviti sve da ne izgubimo. Imamo dosta ozlijeđenih igrača poput Cindrića, Pavlovića, Marića i Horvata, ali ovi koji su ovdje su najbolje što trenutačno imamo. Dobro smo analizirali Srbiju, gledali smo neke utakmice sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, a najviše smo analizirali njihovu zadnju utakmicu u ovim kvalifikacijama protiv Švicarske u gostima – rekao je Lino.

Kada su srpski novinari pitali Červara koja je tajna uspjeha hrvatske reprezentacija koja je od 2003. godine stalno u vrhu svjetskog rukometa, Lino se prisjetio svog djetinjstva, razgovora s tatom, sjetio se prof. Aleksandra Nikolića od kojeg je puno naučio, da bi nakon dvadesetak minuta zaključio:

– Rad, rad i samo rad. I puno ulaganja u sebe. Uz obitelj, rukomet je moj život – rekao je Lino.

Domagoj Duvnjak jedini je igrač ove generacije koji je igrao u polufinalu protiv Srbije 2012. godine.

– Njihova prednost bit će domaća atmosfera, ali mi imamo svoje prednosti. Primjerice, naše obrane 5-1 i 6-0 koje tako dobro igramo godinama. Zatim imamo iskustvo, dugo smo zajedno za razliku od njih – rekao je Duvnjak.

Pitali smo Peruničića boji li se smicalica Line Červara?

– Svaki trener ima neke svoje ideje kojima želi iznenaditi onog drugog. Lino je stariji i iskusniji, ali i ja, koji spadam u mlađe trenere, imam neke svoje cake – zaključio je Peruničić. 

>> Pogledajte kako je Lino Červar najavio dvoboj sa Srbijom

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.