SJEĆANJA NA 13.5.

Izbornik Srbije o Bobanovom napadu na milicajca: 'Ne znam zašto je zastranio...'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Izbornik Srbije o Bobanovom napadu na milicajca: 'Ne znam zašto je zastranio...'
13.05.2021.
u 13:12
- Bio je dobar sa svim zvezdašima...
Pogledaj originalni članak

Događaji 13. svibnja 1990. ne pamte se samo u Zagrebu ili Hrvatskoj, već i u Srbiji, no viđenje situacije nešto je drugačije. Potvrđuju to natpisi iz današnjih, ali i ondašnjih vremena.

Primjerice, trener Crvene zvezde Ljupko Petrović govori da je postojao politički pritisak da Dinamo pobijedi u toj utakmici. Što nema previše smisla ako se analiziraju kompletni događaji i okretanje glave u trenucima kad su Delije razbijali po gradu i stadionu.

Nisu previše logični bili ni mediji u Srbiji tih dana, ali s obzirom na sve što se polako "kuhalo", to ipak ne čudi.

- Bobanov napad na milicajca izrežirali su HDZ i hrvatske službe kako bi očistile policiju od srpskih kadrova - pisalo se, a potom i "vadilo" mnogo, za jugoslavneske prilike, loših stvari o legendi hrvatskog nogometa.

U moderno doba tako nešto moglo bi se demantirati već blažim "grebanjem" po površini.

Ne čudi pak ni viđenje današnjeg izbornika Srbije Dragana Piksija Stojkovića oko svega što se događalo. Bio je samo nogometaš, tad 25-godišnjak i sve što je znao jest ono što je vidio dok je istrčao na travnjak. Priznao je da su svi bili preplašeni i mislili da će ih Dinamovi navijači ubiti. I iako je upravo Boban osigurao, uz suigrače, da se igračima Zvezde ništa ne dogodi, Piksi je pod utjecajem političke situacije izgovorio sljedeće:

- Bobana znam kao dobrog dječaka. Zašto je zastranio i ponašao se neobuzdano – ne znam. Kada je služio vojsku u Beogadu, bio je blizak sa svim zvezdašima.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

TA
Tackrla
13:27 13.05.2021.

Zanimljivo je kako se okupatori uvijek cude zelji okupiranih

PP
plavac plavi
13:58 13.05.2021.

Ovaj ima piksu mjesto glavee!! Nije bre piksi, Boban skočio na igrača Zvezde, nego jugosrpskog milicajca, koji je nesmiljeno mlatio dinamove navijače!!

BE
bezvrijedanyugodinar
13:27 13.05.2021.

Točno tak petroviču, HDZ je znao i naredio da Boban šutne milicajca, opet zrpska propaganda