'NASTAVLJAMO S RADOM'

Izbačeni pristaše Mamića oglasili se priopćenjem: Nismo iznenađeni, ovo je nasilje nad zakonom

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije Nadzornog odbora Dinama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije Nadzornog odbora Dinama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije Nadzornog odbora Dinama
03.02.2023.
u 17:24
- Izvršni odbor glasovanjem 7:6 odbio je provesti zaključak i odluku skupštine kluba o razrješenju člana uprave i time odlučio ignorirati i poništiti demokratski izraženu volju većine. Na rad Nadzornog odbora, kao neovisnog tijela, ne mogu ni na koji način utjecati niti Uprava niti Izvršni odbor kluba, jer poput Izvršnog odbora i Nadzorni odbor za svoj rad odgovara isključivo Skupštini koja ga bira i razrješuje - navode.
Pogledaj originalni članak

Članovi Izvršnog odbora Dinama jučer su na svojoj sjednici smijenili članove Nadzornog odbora, koji pripadaju tzv. Mamićevoj struji. Radi se o predsjednik NO Miroslavu Rožića, kao Nikoli Polaku te Andreju Menigi. Smijenjen je i član IO Damir Zorić. Izbačeni su se sada oglasili priopćenjem. Prenosimo ga u cijelosti. 

- Jučerašnja Odluka Izvršnog odbora GNK Dinamo o isključivanju iz članstva Kluba, cijelog Nadzornog odbora kluba i člana Izvršnog odbora i Skupštine kluba Damira Zorića, je još jedan očekivani akt nasilja nad zakonom, propisima i Statutom kluba.

Naime, nakon što je 19.12.2022. Izvršni odbor glasovanjem 7:6 odbio provesti zaključak i odluku skupštine kluba o razrješenju člana uprave i time odlučio ignorirati i poništiti demokratski izraženu volju većine, Nadzorni odbor se „usudio“ na svojoj sjednici od 22.12.2022. godine braniti statut kluba i zaključiti kako je to grubo kršenje statuta odnosno Čl. 35. st. 1. koji glasi: „Izvršni odbor kluba provodi odluke, zaključke i preporuke skupštine“, te Čl. 34. st. 1. i Čl. 49. st. 1.  Zato nas nije niti malo iznenadila sedmeročlana odluka Izvršnog odbora o našem izbacivanju iz članstva.

Međutim, činjenice su sljedeće:

Članak 33. statuta točka 8. glasi: Skupština kluba bira i razrješava Predsjednika kluba, Izvršni odbor i Nadzorni odbor.
Prema tome, prilikom izbora bili smo članovi kluba i izabrala nas je skupština kluba pa nas jedino skupština može i razrješiti.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije Nadzornog odbora Dinama

Zakon o udrugama pa tako i Čl. 29. statuta Kluba jasno ističe dvostupanjski postupak isključenja iz članstva:
     točka 5. Odluku o isključenju člana donosi Izvršni odbor
     točka 6. isključeni član ima pravo u roku od 15 dana, računajući od dana dostave odluke, podnijeti žalbu Nadzornom odboru
     točka 8. Odluka Nadzornog odbora je konačna

Tim odredbama statuta upravo se nastoji sprijećiti moguća pogreška u odlučivanju, te osobito moguća samovolja Izvršnog odbora u provođenju stegovne mjere isključenja kojom bi se povrijedila prava članova na udruživanje i izražavanje mišljenja ili nasilno narušavao sastav izabranih klubskih tijela i time provodio mogući izborni inženjering sastava Skupštine kluba.

Na rad Nadzornog odbora, kao neovisnog tijela, ne mogu ni na koji način utjecati niti Uprava niti Izvršni odbor kluba, jer poput Izvršnog odbora i Nadzorni odbor za svoj rad odgovara isključivo Skupštini koja ga bira i razrješuje.

Zato Nadzorni odbor GNK Dinama nastavlja sa svojim radom u punom sastavu sukladno Statutu kluba kako bi osigurao zakonsko i temeljno pravo svakog člana svake udruge, a to je pravo na žalbu o isključenju, ali i nadalje osiguravao poštovanje odredbi Statuta od strane svih tijela Kluba - zaključuju. 

KRUNO JAMBRUŠIĆ

Igrao s Ademijem, protiv Engleske osvojio broncu: Arijan je poseban, a bio sam cimer Kranjčaru

Jambrušić, HNL ikona, u opširnom nam je intervjuu ispričao koliko je teško bilo čuvati Luku Modrića, kakav je osjećaj igrati protiv Fernanda Torresa, kako je s mini vatrenima porazio Englesku pred njihovom publikom, kao i da je danas uspješan poduzetnik i vlasnik agencije za nekretnine. S obzirom na to da je dobar prijatelj s Arijanom Ademijem, dotaknuli smo se i zbivanja u Dinamu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

KA
kanđija
18:02 03.02.2023.

Potpuno su u pravu. Nazorni odbor može razriješiti jedino Skupština koja ga i imenuje. Isto tako članove izvršnog odbora imenuje i razriješuje Skupština. Tako je u svim statutima udruga pa i u Dinamovom statutu. To sto si Barišić i ekipa uzimaju da odlučuju o nečemu o čemu nisu nadležni je druga priča. Da je sam nadzorni odbor dao ostavku mandat im traje do iduće skupštine koja se mora po zakonu sazvati u roku 15 dana i izabrati novi nadzorni odbor. Izgleda da milicajac Antolić i Barišić nemaju pojma što kaže Statut.

KA
kajinx
01:55 04.02.2023.

Dinamo im je trn u oku, uništavaju ga od 1945., uporno i dosljedno!

DU
Deleted user
12:42 04.02.2023.

Dinamo očito treba upropastiti. Dinamo je praktički jedini klub na ovim prostorima koji bilježi u stvari izvanredne rezultate s obzirom na okruženje. Uzastopni prvak nebrojeno puta, bez konkurencije, ne samo prolaznik u europskim natjecanjima. I svatko normalan rekao bi bravo za sve strukture kluba, ali ne. Rezultati očito nisu kriterij i netko je odlučio srušiti Dinamo. Pa gdje to ima ? Gdje se ruše uprave uspješnih klubova ? Ruše se zato jer nije po našem ćefu. Gdje navijači uspješnog kluba traže smjenu uprave. Ludilu očito nema kraja. To smo mi. Sve može ali uspješan nemoj biti.