Ivica Kostelić

Izazvao sam Cro Copa jer je on uvijek za neku zafrkanciju

Foto: Goran Kovacic/pixsell
05.06.2012. Icici - Skijas Ivica Kostelic u drustvu prijatelja krenuo gumenjakom iz marine Aci u Icicima prema Grckoj. Ispratila ga je sestra Janica i djevojka Elinor. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
28.05.2015., Zagreb - Pobjednikom sedmog Vip fotografskog natjecaja proglasen je Sanjin Strukic, fotograf Pixsella, cija je fotografija s ovogodisnjih utrka Audi FIS Svjetskog skijaskog kupa Vip Snow Queen Trophy Zagreb/Sljeme osvojila najvise bodova str
29.05.2015.
u 21:49
Planovi za dalje: Ako moje koljeno ne bude bolje, sljedeća će mi sezona biti posljednja
Pogledaj originalni članak

Premda se tek vratio sa Hintertuxa, s proljetnog skijanja koje najviše voli, Ivica ovih dana više razmišlja o jedrenju. Barem tako kaže direktor skijaške reprezentacije Vedran Pavlek.

– S obzirom na to da ja imam samo 20 dana godišnjeg, meni je svaki dan jako važan pa se trudim organizirati to sve do u detalje. Krećem u ponedjeljak iz Opatije i svih 20 dana bit ću na jedrilici - najavaljuje Ivica.

Bit će kako vjetar puše

Hoće li biti žena na brodu?

– Koliko ja znam ne. Ha-ha... Jedino ako ne bi bilo slijepih putnica, no teško bi se skrile na tako maloj jedrilici od šest i pol metara. Riječ je o najmanjoj prekooceanskoj klasi, brodu kakvim je Šime Stipaničev preplovio Atlantik. To je ozbiljna jedrilica koja se ne boji mora i koju sam nabavio zimus. Sad je još uvijek slaže njen konstruktor Goran Misirača iz Rijeke koji će mi dati 2-3 dana poduke jer ovo je bolji stroj od jedrilice na kojoj sam ja učio jedriti. Nakon toga na brodu će sa mnom biti moji prijatelji koji su išli sa mnom i u gumenjaku.

Koja će biti njegova ruta?

– Bit će kako vjetar puše. Želim proći cijeli Jadran, od Rijeke do Mljeta i natrag.

Kakva Ivica ima jedriličarska iskustva?

– Ozbiljno sam jedrio dva ljeta, a išao sam i u školu jedrenja. Ovo će biti otkrivanje nečeg novog čemu se jako veselim.

Još netko u obitelji otkriva puno toga – sin Ivan.

– On svaki dan otkrije nešto novo. Imamo kod kuće globus koji svijetli kao lampa i to ga strašno interesira, no kada god bi povukao žicu globusa, on bi mu pao na glavu. No čini se da je sada skužio koje su posljedice pa je prestao povlačiti.

Ivica uživa u očinstvu.

– Moj je sin meni jako smiješan. Ja ne mogu dobiti nijednu njegovu sliku na telefon a da se ne nasmijem. Meni je on jako smiješan.

Slijedi mi "bungee jump"

Dok tata bude jedrio, sin će biti s mamom na sigurnom.

– Bit ćemo kod mojih u Beču koji su se tamo preselili prije godinu i pol dana zbog tatina posla – najavljuje Elin Kostelić.

Ivica pak najavljuje još jedan avanturistički potez jer ga je gimnastičar Mario Možnik izvazvao na "bungee jump".

– Nisam to nikad u životu izveo, no nadam se da će Možnik prije toga izvesti izazov koji sam ja pred njega stavio, a to je preskakanje užeta na preči, na njegovoj spravi.

Na takvo što izazvao je i kolegu iz reprezentacije Filipa Zubčića, ali i Cro Copa. Kako se njega sjetio?

– Znam da je Mirko uvijek za neku zafrkanciju pa možda proba. Važno je da dečki probaju, ne moraju izvesti.

Kostelići doista imaju jako puno vježbi za koje drugi vrhunski sportaši i ne znaju da postoje.

– Posebno puno vježbi radimo za ravnotežu koja nam je jedan od najvažnijih elemenata. Ravnotežu je najteže postići na visi, koja pak imitira strminu.

>>Nevjerojatna vratolomija: Pogledajte izazov koji je Ivica Kostelić postavio pred Mirka Filipovića

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.