Dinamovci nakon pobjede

Ivanušec: Ostale su mi samo gaće, Tolić: Razveselili smo navijače koje smo maltretirali dobar dio sezone

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
3:0 Dinamo pobijedio Istru golovima Oršića i Emrelija, vratio se Ivanušec
Foto: Igor Soban/PIXSELL
3:0 Dinamo pobijedio Istru golovima Oršića i Emrelija, vratio se Ivanušec
16.05.2022.
u 13:08
Nogometaši Dinama imali su vikend za pamćenje. Na Šubićevcu su pobijedili Šibenik i osigurali 23. naslov prvaka Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Dinama imali su vikend za pamćenje. Na Šubićevcu su pobijedili Šibenik i osigurali 23. naslov prvaka Hrvatske.

Razlog je to za zasluženo slavlje koje su predvodili Bad Blue Boysi i ostali navijači modrog kluba, a za sve su bili zaslužni igrači koji su nakon utakmice ovako govorili:  

– Sigurno je ovo najdraži naslov, meni pogotovo otkad sam ovdje u Dinamu. Nikad HNL nije bio ovako dobar, tako da gušt je osvojiti kad je ovako napeto – rekao je Luka Ivanušec pa nastavio:

– Mislim da smo malo pali ove godine, da smo imali utakmice u kojima smo mi pali i dali drugima da se dignu. Respekt prema svima, svi su doveli dobre igrače i pojačali se. S razlogom je bila kvalitetna sezona. Vidjet ćemo kakva će druga biti. Može biti opet ovakva, da mi osvojimo na kraju.

U posljednjem kolu Dinamo igra protiv Hajduka. Derbi je to koji nema velikog rezultatskog značenja. No, hoće li Hajduk napraviti špalir?

– Mislim da ga neće biti. Na njima je, ne znam. Teško je u ovakvom rivalstvu. Po meni teško, ali vidjet ćemo. Drago nam je da su navijači proslavili s nama. Bili smo im dužni ovu titulu. Zadali smo im dosta stresa ove godine tako da, koliko je naša, toliko je i njihova.

Slavlje je bilo takvo da se dijelilo svašta. Ivanušecu su ostale samo kopačke.

– Samo kopačke, da. Sad sam majicu dobio, čarape... Gaće, hvala Bogu, to je ostalo – zaključio je Luka 

Strijelac prvog gola u pobjedi s 2:0 bio je Marko Tolić.

– Prije svega, hvala. Nisam ništa ja napravio, napravio je Dinamo. Mislim da smo izdominirali 90 minuta Šibenik i sasvim zasluženo pobijedili. Možda je prednost mogla biti i veća, ali na kraju dana nitko neće pitati. Razveselili smo navijače koje smo maltretirali dobar dio sezone i ovim putem im želim čestitati novi naslov prvaka – rekao je Tolić pa nastavio:

– Moja uloga u momčadi nije baš idealna što se mene tiče, ali ja sam strpljiv. Bog očito ima neki put koji me doveo na pravo mjesto kada je bilo najpotrebnije. I nitko sretniji od mene.

Gol u utakmici za osvajanje naslova nije mala stvar. Je li mu baš ovaj najdraži?

– Sigurno da jest. Nisam imao ovako velikih utakmica koje su odlučivale prvenstva i trofeje. Pa da, možemo reći da jest sigurno... Nije najbolji jer loptu nisam dobro zahvatio, ali najdraži sigurno jest.

I Tolić je, kao i Ivanušec, ostao bez svoje opreme...

– Ostao sam bez svega, hvala Emiru Dilaveru. Posudio mi je šorc da nisam gol za intervju. Kao i Ivanušec, ostali smo bez svega. To je minijaturni djelić koji možemo dati navijačima koji nas prate na gostovanjima. Znamo da često nisu lagana, znamo da ih ne razveseljavamo svaki put, tako da je ovo sitnica kojom mogu reći ''hvala''.

U Šibeniku je bilo više od 1000 Boysa, je li ovakva podrška bila očekivana?

– Iskreno, jest. Malo smo pratili najave. Pokušali smo se isključiti iz portala i objava u zadnje vrijeme. Slušali smo svašta, ali nije se mogla zaobići činjenica da je Šibenik bio plav. Pratile su nas videoporuke i poruke cijeloga dana i ovim putem još jednom želim zahvaliti svim dinamovcima za ovo što su nam priredili. Stvarno smo se osjećali kao doma i tako smo im uzvratili.

Priželjkujete li još jednu sezonu koja bi bila neizvjesna do kraja?

– Sezona je bila turbulentna, promijenili smo dosta trenera i borili se s ozljedama. Mučili smo se uloviti kontinuitet, ali posebno me veseli taj karakter koji je Dinamo pokazivao nebrojeno puta u utakmicama koje nisu išle u našem smjeru. Ali uz pomoć iskusnih pojedinaca, na čelu s našim kapetanom, izvukli smo maksimum i iz ove sezone te uspjeli razveseliti sve dinamovce.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

HS
Hajduk Split 1911
13:41 16.05.2022.

Dinamo prvak, cijela Bosna je u transu, kod Mamića se ori Mitar Mirić i Lepa Brena, ajmoooooo