IZNENAĐENJE?

Ivanišević i Ljubičić odbili su savez, evo tko bi trebao biti novi izbornik Hrvatske!

Foto: Reuters/Pixsell
Đoković Ivanišević
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Željko Krajan
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Patrick Rafter i Goran Ivanišević
Foto: Reuters/Pixsell
Đoković Ivanišević
Foto: Reuters/Pixsell
Đoković Ivanišević
05.12.2019.
u 19:41
– Imaju obveza prema svojim igračima, prema Novaku Đokoviću i Rogeru Federeru. Ali obojica su s nama, pomažu nam, posebno Goran. On nam je i predložio jednog kandidata, ozbiljno s njim razgovaramo i uskoro će se sve znati – kaže pomalo zatvorena predsjednica Babić.
Pogledaj originalni članak

Kako smo prethodnog izbornika teniske reprezentacije Željka Krajana smijenili u posljednji tren (zapravo za sve normalne ljude u zao čas, prekasno, samo tri dana prije polaska na završni turnir u Madrid), tako ćemo, čini se, i novog izbornika dobiti minutu do 12. Jer još ga nema na vidiku, a termin kvalifikacijskog meča s Indijom (6. i 7. ožujka 2020.) neumitno se primiče.



Indijci nanjušili krv

Osokoljeni pobjedom 4:0 nad Pakistanom (izborenom na neutralnom terenu u kazahstanskom gradu Nursultanu), a vjerojatno i znajući za situaciju u vrhu hrvatskog tenisa i reprezentacije, Indijci neskriveno prijete:

– Naši su momci puni energije i nikome neće biti lako izaći na kraj s nama i pobijediti nas, pa ni Hrvatskoj – poručuje indijski izbornik Rohit Rajpal.

Uzgred, Indijcima su pobjedu donijeli 22-godišnji Sumit Nagal (131. tenisač svijeta) i 25-godišnji Ramkumar Ramanathan (175.), iako oni imaju i bolje plasiranog igrača, 30-godišnjeg Prajnesha Gunneswarana (125.). A njihov veliki adut je i iskusni igrač parova 46-godišnji Leander Paes...

No, vratimo se Hrvatskoj koja je, dakle, u poznatim okolnostima ostala bez izbornika. Bili su najavljeni natječaji za sve izbornike (u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, za tenisače i tenisačice), ali još nisu raspisani. Vodstvo Hrvatskog teniskog saveza na čelu s predsjednicom Nikolinom Babić, koje nije moglo sačuvati jednog uspješnog izbornika, sad grozničavo traži drugog. Obavljeni su razgovori s Goranom Ivaniševićem i Ivanom Ljubičićem, ali je HTS dobio odbijenicu.

– Nije da oni neće, ali imaju obveza prema svojim igračima koji su iz samog svjetskog vrha, prema Novaku Đokoviću i Rogeru Federeru. Ali obojica su s nama, pomažu nam, posebno Goran. On nam je i predložio jednog kandidata, ozbiljno s njim razgovaramo i uskoro će se sve znati – kaže pomalo zatvorena predsjednica Babić.

Iz prilično dobro obaviještenih izvora saznali smo da bi kandidat o kojemu je riječ mogao biti Vedran Martić (52), bivši trener Gorana Ivaniševića (možda i u njegovu najplodnijem razdoblju), Petre Martić, Marina Draganje, Anke Huber i još nekih tenisača i tenisačica, ali i sadašnji trener ruskog igrača Karena Hačanova, 17. na ATP listi.

Pitali smo predsjednicu je li Martić taj kandidat o kojemu se govori, ali nije ni potvrdila ni demantirala tu pretpostavku:

– Uskoro ćemo doznati – napomenula je.

U bivšem NTC-u kartingaši

I naše tenisačice već u veljači (od 5. do 8.) imaju turnir Prve skupine Euroafričke zone u Tallinnu (konkurenti su Austrija, Bugarska, Estonija, Grčka, Italija i Ukrajina), pa nas je zanimalo kako će se tu riješiti pitanje izbornika ili izbornice.

– Također ćemo raspisati natječaj, pa ćemo vidjeti hoće li Iva Majoli ostati izbornica ili će možda biti koordinatorica za ženski tenis – ostala je zagonetna predsjednica, a na pitanje kad ćemo napokon saznati imena novih izbornika, odgovorila je:

– Do kraja godine.

Pada nam na pamet ideja da bi Vedran Martić – ako bi se odlučio oprostiti od Hačanova – mogao biti izbornik i muške i ženske reprezentacije, jer one ionako nemaju puno natjecanja. Dobar je sa svojom prezimenjakinjom Petrom (iako nisu u srodstvu), pa bi je možda uspio privoljeti da igra za reprezentaciju (uvažavajući njezina zdravstvena ograničenja), jer bez obiju naših najboljih igračica, Petre Martić i Donne Vekić, u Estoniji nemamo što tražiti.

Savezu još ostaje da riješi i pomalo bolno pitanje Nacionalnog teniskog centra. U dvoranu na Velesajmu uselili su se kartingaši, iako vjerojatno privremeno jer je sudbina cijelog Velesajma upitna.

– Nama treba trajno rješenje, razgovaramo o tome s odgovornima u Gradu Zagrebu. Dok ne pronađemo novu lokaciju, radimo na saniranju teniskih terena u Maksimiru, da nam klinci imaju gdje igrati i trenirati – rekla je Babić.

>> Ivanišević objasnio zašto Amerikanac ne može trenirati Balkanca

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

ZA
zarko815
19:59 05.12.2019.

Tko pametan bi se prihvatio sa arogantnom, nesposobnom drugaricom Babić koja je glavni krivac ovog rasula.

Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
19:54 05.12.2019.

zar neće biti Borna?

ČE
četverac
09:18 06.12.2019.

Našim tenisačima ne treba izbornik. Oni mogu i sami... Od prilike do prilike.