Džudo

Ivana Šutalo osvojila brončanu medalju na Grand Prixu u Zagrebu

Foto: judo.hr
Ivana Šutalo
Foto: judo.hr
Ivana Šutalo
Foto: judo.hr
džudo
Foto: judo.hr
Brigita Matić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
džudo (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
džudo (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
džudo (1)
25.09.2016.
u 19:28
Nakon zlata Barbare Matić, broncu je u nedjelju osvojila Ivana Šutalo u kategoriji preko 78 kilograma
Pogledaj originalni članak

Hrvatske džudašice su osvojile dvije medalje na IJF Judo Grand Prix u Zagrebu, a nakon zlata Barbare Matić, broncu je u nedjelju osvojila Ivana Šutalo u kategoriji preko 78 kilograma. 

Šutalo je u borbi za broncu pobijedila Srpkinju Milicu Žabić. Do te borbe 21-godišnja Dubrovkinja je došla pobjedom nad Ivanom Maranić (wazari) i porazom od Litvanke Jablonskyte. Mlađa sestra Matić, Brigita (do 78 kg), imala je priliku ponoviti sestrin uspjeh plasmanom u finalu, ali je tu priliku izgubila u doslovno posljednjoj sekundi polufinalne borbe protiv europske viceprvakinje Nizozemke Guusje Steenhuis.

U toj borbi je Brigita ozlijedila prsni mišić, pa je Splićanka bez borbe predala dvoboj za broncu. 

Blizu borbe za broncu bio je i Ivan Čović (preko 100 kg), ali je četiri sekunde prije kraja borbe izgubio (ippon) od Francuza Ouchanija.

U repasažu je izgubila još jedna hrvatska predstavnica, Katarina Lucija Vuković, koja je na početku natjecanja u hrvatskom dvoboju pobijedila Tinu Radić, ali zatim izgubila od Larise Cerić (BIH) te Mađarice Szigetvari.

Poraze u prvim borbama su upisali i Ante Vladimir Batinić (preko 100 kg), Luka Miloš (do 100 kg), Denis Beljić, Marko Kumrić, Jere Živković Bokurina (sva trojica do 90 kg).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.