IVAN BOŠNJAK Prvi strijelac lige još čeka novi klub

Ivan Bošnjak: Na istok bih išao samo u Dinamo Kijev

Foto: import
Ivan Bošnjak: Na istok bih išao samo u Dinamo Kijev
31.05.2006.
u 18:43
Pogledaj originalni članak

Prvi strijelac Prve HNL Ivan Bošnjak u prve dvije provjere reprezentacije za SP nije dobio priliku ni minute. Je li razočaran?
- Ne, poštujem izbornikovu odluku i čekam svoju šansu. Jeste li to što niste igrali protiv Irana doživjeli kao osobni obračun izbornika s Dinamom, točnije s Mamićem?

- To su gluposti! Izbornik najbolje zna zašto netko igra i koliko igra. Pustite ga da radi svoj posao, jer ga radi dobro. Odveo nas je na SP, a i u Njemačkoj će nas daleko odvesti.

Napadači su odlični
Konstrukciju o obračunu s Dinamom izrekao je vaš dopredsjednik.
- To je njegova stvar.

Očekujete li minutažu na SP-u?
- Mnogo je napadača i svi su odlični. Izbornik odlučuje...

Zaslužili ste igrati, zabili ste 22 pogotka u sezoni.
- Sretan sam što sam među 23 putnika na SP, a sve više od toga, bit će prekrasno.

Želite li inozemni transfer dogovoriti prije ili poslije SP-a?
- To se dogodi preko noći, nikad ne znate kad će doći. A u mom slučaju pitanje je hoće li ga uopće biti.

Bit ćemo pravi na SP
Priča se da ste zanimljivi kijevskom Dinamu. Koliko ste blizu Ukrajini?
- E, da me kijevski Dinamo odlučio kupiti, to bi se vjerojatno već dogodilo. Čini mi se da je prije riječ o zanimanju...

Je li prava istina da vam se ne ide na istok Europe?
- Priznajem da nisam baš lud za tom destinacijom, ali da je dobra ponuda i da je dobar klub u pitanju, bio bih zainteresiran. Evo, taj kijevski Dinamo bi me privukao jer svake godine igra u Ligi prvaka. To je pravi izazov za svakoga igrača.

Jeste li u svakodnevnom kontaktu s vodstvom svoga kluba, raspitujete li se za ponude?
- Nisam. Otkad su počele pripreme reprezentacije, o tome s klubom uopće nisam razgovarao. Potpuno sam usredotočen na Svjetsko prvenstvo.

Kako ste doživjeli utakmicu s Iranom?
- Radili smo naporno, bili smo vrlo umorni i nismo pokazali ono što objektivno možemo. Najbolja izdanja čuvamo za Njemačku - zaključio je Ivan Bošnjak.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr