LIGA PRVAKA

Igrači PPD Zagreba umorni od SP-a, ali idu po pobjedu za osminu finala

Foto: Igor Šoban/PIXSELL
PPD Zagreb Nantes
10.02.2019.
u 16:22
Šušnja i Božić Pavletić ozlijedili su se na priprema reprezentacije, a Ereš na treningu. Prva dvojica će nam dosta nedostajati, a ozljedom Ereša ostali smo samo na jednom desnom krilu, Horvatu – rekao je Branko Tamše, trener PPD Zagreba.
Pogledaj originalni članak

Branko Tamše, trener PPD Zagreba, sigurno bi bio sretniji da je imao malo više vremena za pripremu momčadi za nastavak igranja u Ligi prvaka. Ovako, Liga prvaka nastavlja se samo dva tjedna nakon što je završeno Svjetsko prvenstvo.

Mnogi su se igrači na SP-u i ozlijedili pa neće moći pomoći svojim klubovima u nastojanjima da postignu što bolji plasman u skupini. Tako je Kielce ostao na mjesec dana bez Luke Cindrića, Nantes bez vratara Domuolina, Veszprem bez Renea Toft Hansena, Barcelona bez Sorhainda, Flensburg bez Gottfridssona...

U današnjem susretu protiv Skjerna (Arena, 17 sati) zagrebaši će igrati bez trojice ozlijeđenih igrača – Šušnje, Božića Pavletića i Ereša.

Ozljede reprezentativaca

– Šušnja i Božić Pavletić ozlijedili su se na priprema reprezentacije, a Ereš na treningu. Prva dvojica će nam dosta nedostajati, a ozljedom Ereša ostali smo samo na jednom desnom krilu, Horvatu – rekao je Branko Tamše.

Sigurno je da će i umor reprezentativaca odigrati važnu ulogu. PPD Zagreb je na SP-u imao Bičanića, Mandića, Horvata i Jotića, a Skjern Myrhola, Gustavssona, Kondrassona i Tangena. Dakle, obje momčadi po četiri. S time da su reprezentativci iz PPD Zagreba na SP-u imali veću minutažu. Ukupno su na parketu proveli 15 sati i devet minuta, a igrači Skjerna 14 sati i 19 minuta. U hrvatskoj reprezentaciji iz PPD Zagreba najviše su se “potrošili” Horvat i Mandić, a od igrača Skjerna samo Myrhol.

Plasman za osminu finala

U posljednjih nekoliko godina zagrebašima prva utakmica nakon nekog velikog natjecanja, bilo da je riječ o europskom ili svjetskom prvenstvu, nije bila tako značajna kao ova današnja. Pobjeda nad Skjernom odvela bi zagrebaše prema plasmanu u osminu finala. Sličnu važnu utakmicu zagrebaši su igrali 2013. godine. Hrvatska reprezentacija vratila se sa SP-a u Španjolskoj gdje je osvojila brončanu medalju.

>> Pogledajte kako je naš novinar Mladen Miletić iskomentirao nastup rukometaša na SP

Trener Zagreba bio je tada Slavko Goluža koji je ujedno bio i izbornik reprezentacije. Od igrača Zagreba na Svjetskom prvenstvu tada su igrali Marino Marić, Zlatko Horvat, Filip Ivić, Lovro Šprem, Stipe Mandalinić i Ivan Ninčević. U goste je došao Dinamo iz Minska, izravni suparnik za plasman u osminu finala. Imao je i Dinamo reprezentativce na tom SP-u (Brouka, Babićev, Dž. Rutenka, Nikulenkau, Šilović, Atman). Ali, Bjelorusija je ispala u osmini finala, i to baš porazom od Hrvatske koja je igrala do kraja SP-a. Umor igrača jako se osjetio i zagrebaši su izgubili (23:25) i ispali.

– Nismo imali puno prilika za odmor nakon SP-a, ali nas je trener znao poštedjeti ujutro kada bi bili treninzi. Uočio je da se moramo osvježiti i po tome se vidi da je dobar trener. Svi jedva čekamo novu veliku utakmicu, a ona je danas – istaknuo je David Mandić, lijevo krilo PPD Zagreba.

>> Pogledajte kako je izgledalo predstavljanje trenera PPD Zagreba Branka Tamše

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.