Hrvatska futsal reprezentacija

Idemo konačno po tu medalju na Europsko prvenstvo

Idemo konačno po tu medalju na Europsko prvenstvo
10.03.2021.
u 16:33
Hrvatska će šesti put igrati na Europskom prvenstvu, a najbolji plasman za sada nam je četvrto mjesto 2012. godine kada smo bili domaćini
Pogledaj originalni članak

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo. I to nakon samo četiri odigrane utakmice u skupini jer imamo sve četiri pobjede.

Dvaput smo pobijedili Ukrajinu te po jednom Dansku i Albaniju. Imamo devet bodova više od Ukrajine i Danske koje imaju utakmicu manje i igraju međusobno. Prva dva idu na EP i sada je samo pitanje tko će uz nas otići na Euro.

Hrvatska će šesti put igrati na Europskom prvenstvu, a najbolji plasman za sada nam je četvrto mjesto 2012. godine kada smo bili domaćini. Tada smo u susretu za broncu izgubili od Italije (1:3).

Sjajno igramo u obrani

– Ostvarili smo veliku pobjedu u Ukrajini. Mislim da Ukrajina još nikada nije doživjela ovakav poraz na svom parketu. Zaista nam se u nastavku sve otvorilo.

Odigrali smo sjajnu utakmicu, pogotovo u fazi obrane jer, kada bi ispao jedan naš igrač, drugi bi uklizavanjem spašavao. Pokazali smo kako se igra i bori za Hrvatsku. Ovaj susret je putokaz kako dalje. Ponosan sam na cijelu ekipu i na ovaj rezultat – rekao je novi izbornik Marinko Mavrović.

Jedan od naših najboljih igrača bio je Dario Marinović koji je postigao tri pogotka.

– Mislim da je utakmica bila zaista odlična s naše strane. Možda je na koncu rezultat i malo previsok, no to je tako kada ekipa koja lovi rezultat riskira s golmanom-igračem, a drugoj se ekipi sve otvori. Mislim da smo mi i Ukrajinci dvije podjednake ekipe i utakmica uvijek može otići na obje strane. Veseli nas što su zadnje dvije otišle na našu stranu.

Ovo nam može biti zalog za bolju budućnost, za bolji rad, zamašnjak da na ovom rezultatu nastavimo i dalje. Ponosan sam na suigrače i na stručni stožer. Zaista smo igrali jako dobro, borili se, bacali na glavu, bili smo svi raspoloženi. Ovo je pravi put i sigurno velik razlog za optimizam. Ostaje nam da pošteno odradimo još ove dvije utakmice s Albanijom i Danskom za potvrdu prvog mjesta u skupini – istaknuo je Marinović.

Josip Suton ovoga se puta nije upisao među strijelce.

Mladi iskoristili priliku

– Želim čestitati svim igračima i novom stručnom stožeru na plasmanu na Euro. Dobiti dva puta Ukrajinu u četiri dana stvarno je velik rezultat, pogotovo kada vidimo rezultat druge utakmice i kad znamo da nam je nedostajalo dosta igrača. Možemo biti jako zadovoljni i sretni i već se početi pripremati za Euro.

Mladi igrači i danas i na prošloj utakmici dobili su šansu, a u zadnje dvije utakmice sigurno će dobiti još više minuta, što je jako važno za budućnost reprezentacije. Vidi se na njima da su sretni i zadovoljni i to je sigurno veliki dobitak reprezentacije. Idemo sada korak po korak, da Euro dočekamo maksimalno spremni i pokušamo napraviti veliki rezultat – istaknuo je Suton.

Hrvatska je u dvije utakmice protiv Ukrajine igrala u sljedećem sastavu: Zoran Primić, Vedran Matošević, Kristian Čekol, Josip Jurlina, Davor Kanjuh, Duje Kustura, Franco Jelovčić, Dario Marinović, Luka Perić, Josip Suton, Nikola Gudasić, Matej Horvat, Antonio Sekulić, Marko Vuković.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.