POZITIVAN NA COVID

Hrvatski trener o životu s koronom: Drugi su kašljali i kihali, a samo sam ja bio zaražen...

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
01.10.2020.
u 16:31
Dobili smo tri vrhunska pojačanja – Andru Bušlju, Mislava Vrlića i Antu Viskovića – obavili smo kvalitetne pripreme i s nestrpljenjem iščekujemo novu sezonu, kaže trener Bajić
Pogledaj originalni članak

Hrvatski vaterpolo prilagodio se “novom normalnom” vremenu, kako ove godine neće biti Regionalne lige u uobičajenom formatu, igrat će se hrvatsko prvenstvo s 11 klubova. Uz poznatih osam, novi su, na neki način, korčulanski KPK, makarski Galeb MR i Zadar 1952.

Prvenstvo počinje u subotu, a to je bio i povod da se ispred bazena na Savi (uz pridržavanje svih epidemioloških mjera) predstavi momčad Mladosti, s igračima, trenerima, ali i s upravom kluba predvođenom predsjednicom Anom Stojić Deban. Predsjednica je istaknula tri detalja:

Došla im tri sjajna pojačanja

– Najprije želim zahvaliti igračima i trenerima na osvojenim trofejima (u dvije godine tri trofeja,- op. a), drugo, poželjeti dobrodošlicu novim igračima, neka se osjećaju kao i kod kuće i, treće, najavljujem novi trofej u novoj sezoni.

Mladostaši ne kriju da ove godine idu na sva tri (domaća i regionalna) trofeja, a ovaj jedan koji je apostrofirala predsjednica zapravo je i najvrjedniji - radi se o naslovu hrvatskog prvaka. Žapci žele vratiti pehar nacionalnog prvaka na koji njihove trofejne vitrine čekaju još od 2008. godine.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

– Dobili smo tri vrhunska pojačanja – Andru Bušlju, Mislava Vrlića i Antu Viskovića – obavili smo kvalitetne pripreme i s nestrpljenjem iščekujemo novu sezonu. Očekujem da ćemo u napadu biti brži, a u obrani agresivniji, te češće koristiti kontraudare za ugrožavanje suparničkih vrata – istaknuo je trener Zoran Bajić koji je prošao kroz dvotjednu karantenu jer je bio pozitivan na COVID-19. 

– Nisam imao nikakvih simptoma, drugi su kašljali i kihali, a samo sam ja bio pozitivan. A dobro, obavio sam i to, osim manjih bolova u mišićima, drugih problema nisam imao – otkrio je Bajić.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Od igrača koronavirusom je bio zaražen Ante Visković, pojačanje iz Splita.

– Bolest mi i nije bila neki problem koliko karantena. Nisam se mogao družiti sa suigračima i bolje ih upoznati, ali i to je sada prošlost – napomenuo je Visković.

Andro Bušlje, kapetan hrvatske reprezentacije i naš najtrofejniji igrač, svakako je najzvučnije pojačanje Mladosti. Pa, pitali smo ga, kako se gospar Andro snašao u Zagrebu?

– Zasad je dobro dok je lijepo vrijeme, a kako će biti poslije vidjet ćemo – uz osmijeh je kazao Andro.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Gospar se snalazi u Zagrebu

U Zagrebu je, eto, nešto više od mjesec dana, nikad toliko dugo nije bio u hrvatskoj metropoli (iako je često bio na pripremama reprezentacije), ali u Mladosti se već udomaćio.

– Zasad je sve idealno, kao i moji suigrači jedva čekam da počnu utakmice. Nadam se da ćemo na kraju svi biti zadovoljni – napomenuo je 34-godišnji Bušlje.

Zasad će u Zagrebu živjeti sam, supruga i dvoje djece ostali su u Dubrovniku.

– Jer je kći upisala prvi razred osnovne škole još dok se nije znalo gdje će tata završiti – objasnio je.

A kakva će Mladost biti u novoj sezoni, ljubitelji vaterpola mogu vidjeti u subotu u 18 sati kada će Zagrepčani u prvom kolu hrvatskoga prvenstva dočekati KPK. Ulazak na bazen je slobodan.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.