NIKOLA JURČEVIĆ

Hrvatski stručnjak otkrio koji su ga igrači Dinama oduševili u prvoj europskoj pobjedi

Foto: Reuters/PIXSELL
Hrvatski stručnjak otkrio koji su ga igrači Dinama oduševili u prvoj europskoj pobjedi
06.11.2020.
u 10:13
- Sasvim sigurno da je bitna stvar kada izostanu neki važni igrači koji su i reprezentativci i to je jedna sasvim druga priča kad se igra u kompletnom sastavu. Ovdje je još negativno pridonijelo puno elemenata: cjelokupna psihoza zbog korone, puno nervoze, svi razmišljaju hoće li se zaraziti, sastavljanje ekipe s 13 igrača koji su realno mogli startati. Cjelokupni uvjeti za pripremu utakmice je bilo nenormalno - kaže Jurčević.
Pogledaj originalni članak

Dinamo je konačno razbio svoje malo prokletstvo i zabio u Europskoj ligi. Ponovno su plavi dugo imali igrača više, ponovno su imali kontrolu utakmice, ali i dalje je uvelike nedostajalo konkretnosti. Dinamo je prvi ozbiljan udarac uputio tek nakon pola sata igre u drugom dijelu kad je Ademi zaprijetio glavom, a ubrzo nakon toga sinoćnji strateg Alen Peternac uvodi jokera s klupe Iyayija Atiemwena koji minutu nakon ulaska rješava pitanje pobjednika. Teškom mukom zarađena tri boda.

Utakmicu je pogledao i za Večernji list stručno prokomentirao bivši nogometaš i strateg plavih Nikola Jurčević.

- Zaslužena pobjeda Dinama na mišiće bez ikakve ljepote u igri. Pokazalo se da je bitno da Dinamo ima veću širinu kadra. Vidite, Atiemwen, igrač koji inače nema priliku i u trećem je planu, bio je igrač odluke. Dinamo je imao jednu do dvije ozbiljne prilike, a Wolfsberger nijednu.

Na terenu za Dinamo nije bilo nekih poznatih aktera poput Dominika Livakovića i Bruna Petkovića. Koliko je to prema iskusnom Jurčeviću taktički, kadrovski i psihološki utjecalo na zagrebačku momčad?

- Sasvim sigurno da je bitna stvar kada izostanu neki važni igrači koji su i reprezentativci i to je jedna sasvim druga priča kad se igra u kompletnom sastavu. Ovdje je još negativno pridonijelo puno elemenata: cjelokupna psihoza zbog korone, puno nervoze, svi razmišljaju hoće li se zaraziti, sastavljanje ekipe s 13 igrača koji su realno mogli startati. Cjelokupni uvjeti za pripremu utakmice je bilo nenormalno.

Što je, pak, na terenu od onih koji su ostali najviše dojmilo Jurčevića? Je li to bio junak utakmice Atiemwen ili se pak tu istaknuo neki drugi individualac?

- Dojmilo me da je Dinamo jako dobro limitirao Wolfsberger koji je ostao bez prilike, vrlo kompakta igra u obrani. Nije bilo tu kreativnosti, dovoljan je jedan moment u kojem je Ati bio igrač odluke bio dovoljan. Lovro Majer je imao nekih kreativnih trenutaka u jednoj tvrdoj i ne lijepoj utakmici, nekoliko minijatura korisnih za momčad, a i sjajno je asistirao za pogodak. Dakle, obrana, Atiemwen i Majer su me se najviše dojmili.

Na kraju je prokomentirao tijesan i napet susret našeg drugog predstavnika u Europi - Rijeke, koju je preokretom 2:1 porazio Napoli.

- Rijeka je prvo poluvrijeme igrala na jednom svojem limitu gdje su bili vrlo kompaktni i nezgodni. Napoli ih je podcijenio i nisu očekivali da će Riječani tako krenuti. Postigli su krasan zgoditak, a preko Menala imali još jednu priliku. Na kraju je Napoli ipak pokazao da je jedna sila i držao loptu u nogama skoro pa osamdeset posto, Rijeka takvo nešto nije mogla izdržati. Međutim, Riječani su zaradili europski respekt u ovoj utakmici. Bili su blizu i protiv Sociedada - zaključuje Jurčević.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
12:24 06.11.2020.

Bravo Dinamo, dan žalosti u redakciji nekih novina.

PE
peronja
11:29 06.11.2020.

ono kaj su Gavro i Leovac promašili, to su vše od zicera.

DO
donyvegy
21:58 06.11.2020.

Nadam se da će sada Ati ipak dobivatj više minuta, jer je opasan igrač. Majera više u sredinu. Btw. jučer Menalo odličan, šteta što nije ostao. I da, svako nerješeno ili pobjeda u EL je vrh! Nema nigdje laganini ..