SAD NA MAĐARE

Hrvatska izbacila Australiju nakon produžetaka i drame

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Hrvatska izbacila Australiju nakon produžetaka i drame
30.07.2013.
u 16:56
Naši vaterpolisti protiv reprezentacije koju vodi Elvis Fatović slavili su tek nakon produžetaka sa 7:6.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska vaterpolo reprezentacija nakon velike borbe i puno muke svladala je Australiju i prošla u polufinale Svjetskog prvenstva. Naši su vaterpolisti protiv reprezentacije koju vodi Elvis Fatović slavili tek nakon produžetaka sa 7:6 (1:1, 1:1, 0:1, 3:2; 1:1, 1:0).

Nije to bilo dobro izdanje izabranika Ivice Tucka koji su ozbiljno visili i bili pred porazom. Hrvatska se vratila posljednjoj četvrtini nakon što su Australci vodili 4:2, no naši su vaterpolisti u posljednjim sekundama imali puno sreće. Australci su imali pobjedu u rukama, no tri sekunde prije kraja pogodili su vratnicu i krenulo se u produžetke.

Pobjednik je bio poznat u drugom produžetku kada je Muslim pogodio za 7:6. Australci su imali posljednji napad, no nisu uspjeli iskoristiti igrača više. Hrvatska je u prve tri četvrtine zabila samo dva pogotka, no nakon toga se razbudila i uspjela okrenuti utakmicu.

Australiji je dva gola zabio Joković, a po jednog Sukno, Lončar, Bušlje, Obradović i Muslim. U polufinalu će Hrvatska igrati protiv Mađarske koja je bez većih poteškoća svladala Grčku.

- Pobijedili smo skoro izgubljenu utakmicu. Ovo je veličina ove ekipe kad smo igrali loše na kraju smo uspjeli pobijediti. Sada što prije moramo zaboraviti Australiju, okrenuti se Mađarima. Svoj cilj ulaska u polufinale smo ostvarili i sad idemo pokušati pobijediti Mađare! - izjavio je presretni Petar Muslim koji je postigao pobjednički pogodak.

Izbornik Ivica Tucak je naglasio da je pobjeda najvažnija.

- Ovo je bila izuzetno teška utakmica, neizvjesna do samog kraja. Ono što je najbitnije da smo uspjeli pobijediti. Napravili smo neke pogreške, bila je ovo fizički naporna utakmica koja nas je puno potrošila. Ova ekipa ima izuzetan karakter i pozitivnu energiju i to nas je izvuklo. Na kraju smo zasluženo pobijedili. Igrači se moraju odmoriti jer sutra nastavljamo s pripremama za polufinale - smatra Tucak.

Elvis Fatović, hrvatski trener na klupi Australije je bio na korak do senzacije.

- Imali smo utakmicu u svojim rukama. Ponosan sam jer bolje od ovog ne možemo. Glavni igrači su mi bili na izdisaju. Vrhunska predstava u koju je Hrvatska na početku ušla malo uspavano.

>> Vaterpolisti se poigrali s Novim Zelandom za četvrtfinale SP-a

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.