Kadetski Eurobasket

Hrvati senzacija prvenstva - otpisani dospjeli do polufinala

Foto: Fiba Europe
Hrvatska - kadeti
Foto: Fiba Europe
Hrvatska - kadeti
Foto: Fiba Europe
Hrvatska - kadeti
Foto: Fiba Europe
Hrvatska - kadeti
Foto: Fiba Europe
Hrvatska - kadeti
Foto: Fiba Europe
Hrvatska - kadeti
Foto: Fiba Europe
Hrvatska - kadeti
Foto: Fiba Europe
Hrvatska - kadeti
Foto: Fiba Europe
Hrvatska - kadeti
Foto: Fiba Europe
Hrvatska - kadeti
16.08.2017.
u 18:05
Nakon tri poraza u skupini i koš razlike "minus 74" naši su se dečki digli iz pepela tih poraza i sa dvije pobjede (Slovenija, Letonija) neočekivano izborili polufinale.
Pogledaj originalni članak

Mladi Hrvati na najbolji su način iskoristili svu isčašenost novog sustava natjecanja na kadetskom Eurobasketu koji svima daje još jednu priliku. Čak i onima koji nakon prvog kruga natjecanja imaju tri poraza i koš razliku "minus 74". 

Vjerovali ili ne, nakon tri poraza u nizu i debakla protiv srpskih vršnjaka (-50), hrvatski kadeti izborili su se za polufinale Eurobasketa u Podgorici. Nakon prilično iznenađujuće pobjede nad dotad nepobijeđenim Slovencima u osmini finala, u četvrtfinalu je pao jo š jedan favorizirani suparnik - Letonci (71:69). 

I ovom prilikom izabranike Damira Miljkovića predvodili su Cibonin Omišanin Matej Rudan (krilo, 22 koša, 8 skokova) i Splićanin Viktor Šarić (centar, 18 koševa, 9 skokova), a svoj doprinos dali su i Šibenčanin Gulin (12 koševa) i Brođanin Rašić (11) te splitski razigravač Gizdavčić (4 asistencije, 6 skokova). 

Ključna promjena u turnirskoj sudbini naših dogodila se onog trenutka kada je izbornik Miljković, koji u Mladenu Erjavcu ima mudra savjetnika, skratio rotaciju i kada se zatvorio u šest igrača kojima je najviše vjerovao. Tada je dobio kompetitivnu petorku koja je, na koncu, postala hit prvenstva. 

U polufinalu u petak, hrvatski kadeti igrat će protiv pobjednika iz četvrtfinalnog dvoboja Turaka i Francuza

Osim, pomalo neočekivane, prilike za osvajanje medalje, jednako je važno i to što su s plasmanom među četiri najbolja sastava naši dečki izborili pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu U-17 sljedeće godine. A to nije pošlo za rukom čak niti našem najtalentiranijem naraštaju (1997.) kojeg čine Bender, Žižić, Zubac, Mazalin, Slavica...

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

PR
prajdali100
19:41 16.08.2017.

Nasi kadeti su izgubili od Srbije 102: 52 !!! SRAMOTA ! Pa kako su ti decki vođeni, kako je to moguce ? I usli su među 4 !!!? Svasta.

DU
Deleted user
19:37 16.08.2017.

Ekstra Balkanski Hrvat, koja li te zemlja hrani kad tako beskrajno mrziš Hrvatsku? Tko plaća tvoju mržnju? Nadam se barem da nisam to ja kao porezni obveznik.

Avatar poljicanin
poljicanin
19:18 16.08.2017.

Ekstra Balkanski Hrvat,zar ti kući nemaš WC?