SP u klizanju

Hana Cvijanović ostala milimetar od finala

Foto: Hrvatski klizački savez
Hana Cvijanović
Foto: Hrvatski klizački savez
Hana Cvijanović
Foto: Hrvatski klizački savez
Hana Cvijanović
Foto: Hrvatski klizački savez
Hana Cvijanović
Foto: Hrvatski klizački savez
Hana Cvijanović
08.03.2019.
u 21:25
Treba istaknuti kako je ovo najbolji plasman posljednjih godina za hrvatsko klizanje na Svjetskim juniorskim prvenstvima.
Pogledaj originalni članak

Treći dan Svjetskog juniorskog prvenstva u umjetničkom klizanju otvorila je kratkim programom naša Hana Cvijanović. Odličnom izvedbom uz glasnu podršku s tribina stigla je do svoje najbolje ocjene na ISU natjecanjima i ostvarila 46.33 boda, no na kraju je nažalost ipak ostala bez slobodnog programa u subotu.

Hana je osvojila 25. mjesto, a nastup u slobodnom programu su osigurale prve 24 najbolje klizačice. Treba istaknuti kako je ovo najbolji plasman posljednjih godina za hrvatsko klizanje na Svjetskim juniorskim prvenstvima.

- Zadovoljna sam, išla sam s kombinacijom trostruki Rittberger-dupli toe loop koju na natjecanjima ove sezone nisam još radila, zatim trostruki flip i dvostruki Axel, i sve piruete sam dobila na levelu 4, a korake na levelu 3 kako smo i htjeli.

Sve prijateljice su me došle gledati, posebno cure iz kluba, i jako sam im zahvalna na tome jer mi je puno lakše klizati kada me tako puno ljudi bodri. Ja sam svoje napravila i zadovoljna sam - izjavila je Hana nakon natjecanja.

- Ovo su najbolji bodovi ove sezone, ujedno i najsigurniji program koji je izvela dosad. Meni je bilo bitno da ona napravi sve što zna, a po mojem mišljenju klizala je jako dobro. Ovo je fantastično iskustvo, a bio je naravno i dodatni stres klizati pred domaćom publikom. Trebalo je samo malo sportske sreće. 25. mjesto, manje od pola boda do finala, to je stvarno teško za prihvatiti. Ali to je sport, rekla je nakon natjecanja Hanina trenerica Ivana Jakupčević Marinković.

Nakon kratkog programa vode Ruskinje, pobjednica EYOF-a i prvakinja Rusije Ana Ščerbakova sa 72.86 bodova, ispred braniteljice naslova Aleksandre Trusove sa 72.49, dok je treća Amerikanka Ting Cui sa 67.69 bodova.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DH
dalibor.hren
11:01 09.03.2019.

Milimetar ili kilometar, svejedno...

NI
nirovad
22:31 09.03.2019.

sviđa mi se trenerka