Borja Lopez

Hajdukovo pojačanje: Želim biti kao Pique, a Messija nisam ni taknuo

Foto: HNK Hajduk
Borja Lopez
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Hajduk
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Hajduk
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Hajduk
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Hajduk
10.07.2017.
u 23:43
– Imao sam ponude iz 2. španjolske lige te iz inozemstva, no najzanimljivija mi je bila ponuda Hajduka za kojega mi je preporuku dao Mate Bilić
Pogledaj originalni članak

Borja je u Primeri u dresu Rayo Vallecana odigrao samo tri utakmice, za Monaco u francuskoj ligi samo jednu, a najveću minutažu imao je u prošloj sezoni u trećoj španjolskoj ligi u dresu Barcelone B, za koju je skupio 20 nastupa.

Je li to zaista pojačanje za Splićane u sezoni velikih očekivanja?

Pravi profesionalac

– Borju sam upoznao u Gijonu kada sam bio već na zalasku karijere, a on na početku – kaže Mate Bilić i dodaje: – On je brz, agresivan, čvrst obrambeni igrač, pravi profesionalac. Mlad je, ali s iskustvom iz Monaca, Rayo Vallecana i Deportiva brzo je odrastao. Dečko je čvrstoga karaktera, zna se nositi s pritiskom, a kako su Split i Gijon slični gradovi, neće imati problema s prilagodbom. Potpisao je na tri godine i napravio pravi potez, u Hajduku će imati priliku ponovno pronaći sebe i napraviti još jedan dobar transfer, kao onaj kada je iz Sportinga prešao u Monaco za dva milijuna eura.

Borja Lopez u prošloj je sezoni imao i neprocjenjivo iskustvo treniranja s prvom momčadi Barcelone. Čak mu je bivši trener Luis Enrique dao šansu u utakmici Kraljeva kupa, protiv Herculesa, pa se Borji piše da ima jedan trofej s Barcelonom.

Jeste li igrali s Messijem u toj utakmici? – pitamo simpatičnog, srdačnog dečka iz Gijona.

– Ne, Messi nije igrao tu utakmicu. To što sam povremeno trenirao s prvom momčadi Barcelone bilo je fantastično iskustvo. Messi, Suarez, Neymar, to su igrači s drugog planeta, nevjerojatno je biti s njima na igralištu. Mnogo sam naučio od Piquea, koji je moj idol, zbog kojega sam i odabrao broj tri i pokušavam ga što više kopirati – kaže Borja.

Jeste li uklizali Messiju koji put na treningu?

– A ne, ne, Messija se ne dira, imamo preveliki respekt prema njemu – dodaje Borja.

Kakav je vaš stil igre?

– Igram dobro s loptom, volim pritisnuti visoko suparničke napadače, znam katkada i biti strijelac. U prošloj sezoni postigao sam dva pogotka, oba glavom nakon kornera – nastavlja Borja.

Zašto niste ostali u Španjolskoj nego ste izabrali baš Hajduk?

– Imao sam ponude iz 2. španjolske lige te iz inozemstva, no najzanimljivija mi je bila ponuda Hajduka za kojega mi je preporuku dao Mate Bilić, a razgovarao sam i s trenerom, koji mi je objasnio sve o Splitu, klubu, navijačima...

Znate li da Hajduk posljednjih godina baš i ne osvaja trofeje?

– Znam da ih je teško osvojiti, čuo sam da su u Hrvatskoj ligi dvije momčadi jače od Hajduka, ali mi se pripremamo da bismo dosegnuli njihovu razinu i upustili se u borbu za osvajanje titula – dodaje Borja.

Sjećate li se svoga debija u Primeri, u dresu Rayo Vallecana kada ste od Reala izgubili 0:5?

– Sjećam se te utakmice, čuvao sam tada Ronalda i Benzemu, top igrače svjetskog nogometa. Frustrirajuće je izgubiti utakmicu i primiti pet pogodaka, ali oni su sasvim druga razina od Raya Vallecana. U takvoj utakmici možeš nešto i naučiti – tvrdi Borja Lopez.

Rakitić bolji od Modrića

Ronaldo ili Messi?

– Messi. Ali, drukčiji su igrači, nemoguće ih je uspoređivati. Personality? Opet Messi, jer je normalan, smiren momak, a Ronaldo je pak drukčiji, primjer pravoga profesionalca.

Rakitić ili Modrić?

– Više volim Rakitića jer igra u Barceloni.

Što je Hajduku važnije; igrati Europsku ligu ili biti u borbi za domaće trofeje?

– Važno je oboje, a u ovom trenutku najvažnija je sljedeća utakmica, a to je sada Levski – kaže Borja.

U Split ste došli praktički bez odmora, posljednju utakmicu za Barcelonu B odigrali ste 25. lipnja. Jeste li umorni?

– Nisam. Priključio sam se odmah Hajduku jer želim što prije usvojiti trenerovu filozofiju i biti spreman za prvu utakmicu – zaključio je Borja.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DA
DarthVader
10:56 11.07.2017.

ovaj zeli biti kao Pique. lolcina