NBA LIGA

Građanima su nedostupni, a žele ih 'preoteti' za najbolje košarkaše svijeta

Foto: Reuters/Pixsell
Građanima su nedostupni, a žele ih 'preoteti' za najbolje košarkaše svijeta
02.05.2020.
u 14:41
Da bi se najbolji košarkaši današnjice mogli ponovo loptati, NBA liga trebala bi nabaviti 15.000 testova na koronavirus, što bi u ovo vrijeme, kada ih američko javno zdravstvo nema dovoljno, moglo izazvati nezadovoljstvo građanstva.
Pogledaj originalni članak

Kada god njezino vodstvo odluči da će se sezona nastaviti, NBA liga morat će donijeti jednu pomalo neugodnu odluku.

Naime, da bi se najbolji košarkaši današnjice mogli ponovo loptati, NBA liga trebala bi nabaviti 15.000 testova na koronavirus, što bi u ovo vrijeme, kada ih američko javno zdravstvo nema dovoljno, moglo izazvati nezadovoljstvo građanstva.

Nema sumnje da NBA liga može nabaviti taj broj testova i platiti ih koliko treba, no tu se postavlja pitanje bi li bilo moralno “preoteti” testove američkim zdravstvenim ustanovama. I tako će biti sve dok svi Amerikanci, a ne samo oni bogati, ne budu imali dostupne testove.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
nba
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.