ČEKAJU TOMAŠEVIĆA

Grad Zagreb želi srezati troškove, a bili smo gledaniji i od najpoznatijih na svijetu

Grad Zagreb želi srezati troškove, a bili smo gledaniji i od najpoznatijih na svijetu
23.10.2021.
u 09:00
– Još čekamo termin sastanka s gradonačelnikom koji bi se trebao dogoditi početkom studenog. Čitamo da financijska situacija nije idealna, ali vjerujemo da ćemo naći zajednički jezik - rekao je Pavlek
Pogledaj originalni članak

Direktor utrke Vedran Pavlek prilično je smireno primio informaciju da će novo gradsko vodstvo ozbiljno rezati sredstva kojima je Grad Zagreb sufinancirao Snježnu kraljicu, natjecanje Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu.

– Još čekamo termin sastanka s gradonačelnikom koji bi se trebao dogoditi početkom studenog. Čitamo da financijska situacija nije idealna, ali vjerujemo da ćemo naći zajednički jezik. I mi kao organizatori u nekoliko zadnjih godina preslagivali smo koncepciju i spremni smo na dodatne uštede. Da naš fokus primarno bude na vrhunskom TV prijenosu, pripremi staze i sportskim rezultatima, a riječ je o natjecanju koje će biti i važna utrka za broj hrvatskih skijaša na ZOI u Pekingu.

Bi li se Snježna kraljica mogla održati bez gradskih sredstava?

– Teško, kao i sve ostale sportske priredbe. No nemojte zaboraviti da su u našem proračunu dvije trećine komercijalni prihodi, a da su u zlatna vremena, dok je još Ivica skijao, bila i više od 75 posto. Grad je nama i dalje jako važan partner jer je i vlasnik i upravitelj skijališta na Sljemenu.

Gdje organizatori vide još prostora za uštedu jer ipak je riječ o natjecanju na koje dolaze svi najbolji skijaši? A među natjecanjima koja Grad podržava još je samo Croatia Rally.

– Pokušat ćemo, imamo još neke mogućnosti. Inače, ove godine smo dugo radili na koordinaciji startnih vremena kako bismo imali što veću gledanost. A ono na što smo posebno ponosni jest da smo prošle godine bili najgledanija ženska utrka u Svjetskom kupu. Štoviše, bili smo i gledaniji od muškog spusta u Kitzbühelu – ističe Pavlek. 

KOSTELIĆ ZA VEČERNJI

Ivica: Oni koji žele da Snježna kraljica nestane šire laži i pričaju gluposti!

Za tri dana u austrijskom Soeldenu startat će skijaška sezona, a dio kalendara su i sljemenske utrke Svjetskog kupa koji se na brdu poviše Zagreba vozi od  2005. godine. Sljeme je u mirovinu ispratilo Kosteliće, velikane poput Bodea Millera, Marcela Hirschera i Lindsay Vonn, ali unatoč kontroverzama koje se svake godine dotiču Snježne kraljice i milijuna kuna utrošenih u elitnu zabavu na umjetnom snijegu, uz izdašni nagradni fond, zagrebačka utrka ide dalje i koliko je vidljivo nalazi se u FIS-ovom kalendaru do 2023/24. godine. Iduće godine, 4. i 5. siječnja, po prvi put utrke na Sljemenu vozit će pod organizacijom nove zagrebačke vlasti, bez svog dugogodišnjeg pokrovitelja Milana Bandića, koji je lani osigurao trećinu proračuna utrke direktno iz gradskog proračuna. Tomislav Tomašević najavio je kresanje troškova i o tome će kako doznajemo sigurno biti riječi na Skupštini grada Zagreba u okviru izglasavanja proračuna. I dok se godinama raspravlja koliki je stvarni benefit Hrvatske i građana Zagreba od Snježne kraljice, zna se koliko ona znači za Ivicu Kostelića. Zato smo o Sljemenu razgovarali s njim prisjećajući se vremena dok se još uvijek aktivno natjecao i jednog austrijskog komentatora koji je Ivicu najavio riječima: -  Evo ide Kostelić i nosi težinu nacije na leđima, kao što Hirshcher nosi težinu Austrije u Schladmingu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

AD
admzaq
09:28 23.10.2021.

Imali ste godinu dana da zaokružite financijsku konstrukciju. Zagreb se doslovno raspada (što zbog potresa što zbog "mikijevog" neodržavanja) i treba novce utrošiti u daleko bitnije stvari za građane. Uostalom. Ne moraju skijaši spavati u sheratonu, mogu recimo u običnom hostelu. Dalo bi se tu još uštedjeti, ali onda ne bi svi prstići u lancu bili namireni.

TU
Tutlek1234
09:46 23.10.2021.

Nađite si sponzore. Svi tvrdite da ste bitni pa ako je tako sponzori će naći svoj intetes. Ukoliko nije tako onda neće i zbogom snježna kraljice....

TU
Tutlek1234
09:57 23.10.2021.

RH je imala Bjelolasicu i uništili je. Zašto? Ovo na Sljemenunje za rekreaciju.