Kolumna

Gospodo iz Uefe sada znate i ovo - Barca nije momčad za vaše statističke rubrike

Foto: Reuters/PIXSELL
Barcelona
Foto: Reuters
Barcelona - PSG
Foto: Reuters
Barcelona - PSG
Foto: Reuters
Barcelona - PSG
Foto: Reuters
Barcelona - PSG
08.03.2017.
u 23:30
Kad imaš u momčadi igrače poput Messija, Suareza, Neymara pa i našeg Rakitića, zapravo ništa nije nemoguće.
Pogledaj originalni članak

Barcelona je na svom Nou Campu priredila čudo i upisala se u nogometnu povijest. Niti jedna momčad dosad nije uspjela u doigravanju nekog europskog kupa nadoknaditi zaostatak 0:4, a bile su takve zgode u čak 58 navrata. Sve dosad!

Družina Lionela Messija poigrala se s Parižanima koji su unatoč nevjerojatnoj pobjedi na Parku prinčeva na kraju ispali poprilično neozbiljna momčad. Em su ukupno primili šest komada, em u posljednjih sedam minuta nisu uspjeli obraniti dotad povoljnih 1:3.

A neozbiljna je ispala i Uefa objavivši na svojim stranicama senzacionalistički naslov uoči večerašnje utakmice: 'Barcelona ima nula posto šanse da izbaci PSG!'. Taj natpis itekako je 'pikao u oko' svakog zaljubljenika u Barcu. Pa iako ga je Uefa temeljila na prethodno navedenim statističkim podacima ipak je trebala pokazati više poštovanja prema klubu koji je, eto, već desetu godinu zaredom u četvrtfinalu, a u tom razdoblju okitio se i sa četiri naslova pobjednika Lige prvaka. Naslov je trebao biti znatno blaži jer voljeli ili ne družinu iz Katalonije, objektivno, ona je obilježila jednu eru i u ovom trenutku to je jedina momčad koja je mogla učiniti 'nemoguće'.

Pustimo na stranu i to što će se možda nakon večerašnje utakmice vući repovi i što će biti govora o dvama jedanaestercima za domaćina uz tumačenje da su dobili 'poguranac'... 

Kad imaš u momčadi igrače poput Messija, Suareza, Neymara pa i našeg Rakitića, zapravo ništa nije nemoguće. Ne postoji ta prepreka koju se ne može savladati. I zato svaki nogometni zaljubljenik treba uživati u privilegiji što svjedoči čaroliji škvadre s Nou Campa. Oni ispisuju povijest o kojoj će u budućnosti neki novi narašataji slušati s divljenjem. 

I stoga, gospodo iz Uefe, opreznije s naslovima, nisu to dečki koje možete strpati u vaše statističke kategorije! A mi ostali? Mi ćemo i dalje iščekivati još poneki tračak magije...

>>Čudo na Camp Nou! Barcelona slavila sa 6:1 i nakon drame prošla u četvrtfinale

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

MU
muh
08:09 09.03.2017.

Barcelona Real Bayern suci vas vole a zašto?

B2
bokida 2
07:08 09.03.2017.

Sramota od suđenja jedanajsteraca. Kada se ovo vidi, mi smo još dobri.

Avatar matalan
matalan
07:53 09.03.2017.

Barca i Dinamo dva kluba kojima se jedino možeš diviti...