Sretan u Španjolskoj

Filip Bradarić: Samo neka se igra, pa i bez gledatelja ako mora tako biti

Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
Filip Bradarić
Foto: Reuters/PIXSELL
Filip Bradarić
Foto: Reuters/Pixsell
Filip Bradarić
30.04.2020.
u 21:58
- Ako sve bude u redu, ostanemo li u ligi, bit ću sretan budem li u Celti i dogodine - napomenuo je Bradarić koji ima ugovor do 30. lipnja
Pogledaj originalni članak

Povremeni hrvatski nogometni reprezentativac Filip Bradarić rekao je u četvrtak kako je sretan u španjolskom prvoligašu Celti Vigo te da je bolje nastaviti prvenstvo bez publike nego ga uopće ne nastaviti.

- Ovo je neuobičajena situacija, ne samo za mene, nego za sve nas. Najednom imamo puno vremena, jer smo zaglavljeni doma. Naravno da to nije ugodno, ali ja sam u redu, dobro se nosim s time - rekao je Bradarić u intervjuu iz svoga stana objavljenom na internetskom portalu Celte Vigo.

On se, poput ostalih nogometaša u Španjolskoj, već mjesec i pol dana nalazi doma, gdje individualno vježba čekajući novosti.

Natjecanja su zaustavljena 13. ožujka zbog koronavirusa, a Španjolska je s 213.400 inficiranih stanovnika zemlja s najviše oboljelih u Europi.

- Obitelj mi je u Hrvatskoj, a u Vigu živim s prijateljem pa nisam sam. Nije lako biti daleko od obitelji, ali puno pomaže imati prijatelja -rekao je iz sjevernog lučkog grada Viga u kojem živi 294.000 ljudi.

- Situacija nije jednostavna, ali dajem sve od sebe da kvalitetno treniram svaki dan. U kontaktu sam s kondicijskim trenerom Alexom Andujarom koji mi svaki tjedan šalje program treninga - ispričao je.

Bradarića je njegov matični klub talijanski Cagliari povukao u siječnju s posudbe u Hajduku pa ga proslijedio na šestomjesečnu posudbu u Celtu Vigo koja se bori za opstanak u Primeri.

- Još sam ranije bio rekao da sam sretan u Vigu. Od prvog trenutka su svi bili jako ljubazni, srdačni prema meni pa sam doista sretan. Ovo što se dogodilo nije dobro za nas, jer smo u posljednjih nekoliko utakmica igrali jako dobro. Bili smo u dobroj formi, ali u redu...Sada moramo krenuti ispočetka. Nadam se da će sve biti kao prije zaustavljanja prvenstva - rekao je hrvatski vezni igrač.

Jedanaest kola prije kraja prvenstva Celta zauzima 17. mjesto među 20 klubova. Nalazi se iznad zone ispadanja s bodom više od Mallorce hrvatskog napadača Ante Budimira.

- Ako sve bude u redu, ako ostanemo u ligi, bit ću sretan ostanem li i dogodine - napomenuo je Bradarić koji ima ugovor do 30. lipnja.

- Sve se bilo dogodilo jako brzo. U siječnju sam se nalazio na zimskim pripremama s Hajdukom kada me je moj zastupnik nazvao i rekao da me želi Celta. Normalno da sam mu odgovorio da je to jedna od najboljih liga u Europi te da želim otići i igrati za Celtu. Ona je za mene veliki klub, bogate prošlosti, a u ovih nekoliko mjeseci koliko sam ovdje uvjerio sam se u to - rekao je Bradarić.

Bradarić je od dolaska nastupio u četiri utakmice u svijetloplavom dresu. Debitirao je početkom veljače u domaćoj pobjedi 2:1 nad trećeplasiranom Sevillom.

Igrači bi se trebali testirati na koronavirus idući tjedan pa početi s individualnim treninzima u sportskom kampu. La Liga, organizator prvenstva, nada se nastavku sredinom lipnja bez publike. Čeka se, međutim, zeleno svjetlo ministarstva zdravstva.

- Nitko ne voli igrati bez publike, jer nogomet bez navijača nije nogomet. To nije uobičajena situacija, no s obzirom na sadašnje okolnosti možda je bolje igrati bez publike nego da se uopće ne igra - zaključio je Bradarić koji je s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar BettyBU97
BettyBU97
12:47 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b