Filipović - Fjodor

Fanovi Cro Copa oduševljeni: To bi bila borba svih borbi

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Mirko Filipović, Pavel Zhuravlev
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Mirko Filipović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Mirko Filipović, Pavel Zhuravlev
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Cro Cop Miočić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
08.09.2007., London, Engleska - Nakon tri runde od po pet minuta u londonskoj O2 Areni jednoglasnom odlukom sudaca francuski je borac Cheick Kongo zasluzeno pobijedio nasega Mirka Filipovica Cro Copa Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
25.03.2015., Zagreb - Sparing trening Mirka Filipovica Cro Copa sa Stipom Miocicem u teretani koja se nalazi u kuci Mirka Filipovica. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
'10.03.2012., Arena Zagreb, Zagreb - Borilacki spektakl Cro Cop Final Fight. Mirko Filipovic vs Ray Sefo. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Cro Cop
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Cro Cop Miočić
30.03.2017.
u 23:27
Za oproštaj Cro Cop želi detronizirati “posljednjeg ruskog cara” Jemjeljanjenka
Pogledaj originalni članak

Točku na “i” jedne velike gladijatorske karijere Mirko Filipović želi staviti u okršaju s čovjekom kojeg su zvali “posljednji ruski car”. S borcem kojem se najviše divio i kojeg je najviše želio pobijediti. I zato ga i jest izazvao.

No rukavicu velikom Fjodoru Jemjeljanjenku, najvećem MMA borcu svih vremena, Cro Cop je bacio putem društvenih mreža. Kao frekventni korisnik Facebooka, platforme na kojoj prvi objavljuje vijesti o samome sebi, Mirko je ovaj put “bacio udicu”.

Hoće li Fjodor zagristi?

U photoshopu je izradio “plakat” sa svojom i Fjodorovom slikom i natpisom “Cro Cop – Fjodor 2” i sve to začinio potpisom “Ako se Fjodor usudi”. Usput je postavio i anketno pitanje “Tko bi volio vidjeti moj oproštajni meč s Fjodorom”.

Dakle, udica je bačena i Cro Cop sada čeka da vidi hoće li “velika riba” zagristi. U prvih 14 sati od postavljanja tog posta Mirko je na svom Facebooku dobio čak 20 tisuća lajkova, što govori da njegovi fanovi i štovatelji uistinu žele vidjeti sraz dviju legendi. A među njihovim reakcijama izdvojili smo one koje ilustriraju sav spektar razmišljanja o takvom okršaju titana.

– Ovo nije napisano tek onako. Ovdje mi nešto miriše – tvrdi Vladica Cvetanović.

– Ma to bi bila borba svih borbi!!! – kliče Ivan Mučić.

– To je borba koja je i tebi, Mirko, ostala nezavršena. Iako je prošlo godina, još ti ne da spavati. Imao si ga – komentira Mario Pavić.

– Taj bi meč i danas nadmašio gledanost bilo kojeg UFC meča – uvjeren je Daniel Pavlic.

– Na ovu borbu idem i ja, pa bila ona i u Japanu. Otkazat ću ljetovanje da mogu na borbu – najavljuje Miro Kuprešak.

Onima koji misle da bi to bila “prijateljska” borba Samir Hus Huskić poručuje:

– Ne postoji revijalna borba pa da ga namjerno fulaš ili mu ne radiš poluge. To bi bila krvava borba kao i svaka druga.

Tri i pol godine bez borbe

Ima i onih, ne puno, koji žele pamtiti Cro Copa po trijumfalnom pohodu u Rizinu.

– Uživaj u mirovini i nemoj čačkati mečku bez potrebe – poručuje Vladan Doga Stefanović.

– Brate, ima nas kojima je stalo do tebe. Ne izazivaj sudbinu...– upozorava Domagoj Ostojić, bivši Mirkov suvježbač.

No rukavica je bačena i na dvije godine mlađem Fjodoru je da odgovori. Pomalo u šali, Cro Cop ga je doveo u situaciju da se mora izjasniti jer, ako se ne javi, ispast će da se boji borbe s Hrvatom koji nikad nije prestao trenirati.

Zapravo, nakon lipnja 2012., kada je nokautirao Pedra Rizza, Fjodor je sljedeći put ušao u borbu tri i pol godine kasnije jer ga je iz mirovine izvukla ponuda Rizina, a potom i Bellatora s kojim je potpisao ekskluzivni ugovor za tri borbe. A to pak znači da bi se i eventualna borba s Cro Copom održala pod okriljem američke organizacije koja se sve više trudi konkurirati UFC-u i koja u toj utrci ne žali novca.

Dvanaest godina poslije prve i jedine borbe održane u Saitama Areni, Cro Cop želi izravnati račune i u to ime želi i dodatno odgoditi neizbježnu operaciju koljena koje vapi za umjetno uzgojenom hrskavicom.

Zanimljivo je da i Fjodorovi fanovi, koji održavaju jedan Facebook profil, žele vidjeti tu borbu, no borac se sam još nije oglasio.

>>Cro Cop o meču s Fjodorom: Novac me ne zanima, to je povijest mog sporta

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

LK
Lopovi_KRADEze
07:04 31.03.2017.

kaj god....gledat dva (za MMF) ishlapljela starca (pogotovo Mirka) - komu je jos to interesantno ????

Avatar Linux
Linux
23:50 30.03.2017.

preseravanje

DU
Deleted user
07:22 31.03.2017.

previše se daje medijskog prostora najobičnijoj makljaži, guđenju i razbijanju glava golim rukama.