PRIMERA

Eto'o i Messi odlučili 'el clasico'

14.12.2008.
u 00:19
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Barcelone u posljednjih su osam minuta "el clasica" slomili Real i pobijedili 2-0 (0-0) u najvećem derbiju španjolskog nogometnog prvenstva...

Time je Barcelona pobjegla na čak plus 12 od Reala, a od drugoplasiranog Villarreala bježi osam bodova, makar "žuta podmornica" ima utakmicu manje (gostovanje kod Seville u nedjelju). Realu je ovo četvrti prvenstveni poraz u nizu.

Barcelona je cijelu utakmicu bila daleko bolja, dok se gost iz Madrida orijentirao na kontranapade. Unatoč igri u kojoj je Real imao samo 30 posto vremena loptu u svom posjedu, uspjeli su dva puta u prvom dijelu opasno zaprijetiti i mogu žaliti za prilikama Sneijdera i Drenthea. Nizozemska veza Drenthe - Sneijder kreirala je šansu koju je Sneijder završio sjajnim udarcem s 15-ak metara iskosa, a Victor Valdes je odličnom reakcijom loptu izbacio u korner.

Još bolju šansu je imao Drenthe koji je nakon proigravanja Gaga izbio sam pred vratarom Barcelone. No, umjesto zaobilaženja Drenthe se odlučio za udarac kojeg je Valdes zaustavio.

U prvom poluvremenu (36. minuta) je zbog ozljede, zbog koje je i dugo izbivao, s terena izašao Sneijder, igrač koji je dotad bio uvjerljivo najbolji u redovima gostiju.

Barcelona je krenula furiozno, posebno nošena sjajnim Leom Messijem. U 6. minuti se nakon duplog pasa stvorio ispred Casillasa, ali nije završio akciju. Potom se poigravao, pa je želio kroz noge proći Cannavara i potom okončati akciju. Prilike su propuštali i Henry i Eto'o, ali dobri udarci iz daljine nisu završili u mreži.

Utakmica se u nastavku umrtvila, prije svega zbog potpuno obrambeno orijentiranih Madriđana, ali su navijači došli na svoje u 69. minuti kada je Salgado srušio Busquetsa u prodoru, a sudac Cantalejo dosudio jedanaesterac. No, udarac Eto'a u desnu stranu sjajno je obranio Iker Cassilas.

Barcelona se nakon toga opet probudila, pa je Messi imao odličnu šansu u 72. minuti, kada je nakon udarca Eto'a Cassilas odbio loptu do njega, ali sićušni Argentinac nije pogodio cilj.

Do vodstva su domaćini došlo pomalo neočekivano, u 83. minuti. Nakon kornera je Puyol nadskočio cijelu obranu Reala, lopta je došla do Eto'a koji ju je bedrom poslao u mrežu za svoj 15. pogodak u prvenstvu (pogodak po utakmici u prosjeku).

Utakmicu je zaključio Messi koji je nakon sjajnog asista Henrya prebacio Casillasa, a loptu je u mrežu samo potvrdio obrambeni igrač gostiju Cannavaro. Bio je to 10. pogodak Messija u prvenstvu za veliko slavlje Barçe.

Primera, 15. kolo:

Barcelona - Real Madrid 2-0 (Eto'o 83, Messi 90+1)

Redoslijed: 1. Barcelona 38, 2. Valencia 30, 3. Villarreal 29 (-1), 4. Valencia 27 (-1), 5. Real Madrid 26...

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr