Oporavio se

Duvnjak se vratio nakon 228 dana: Bio sam nervozan, sve je bilo čudno

Foto: Reuters/PIXSELL
Domagoj Duvnjak
Foto: Reuters/PIXSELL
Domagoj Duvnjak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Domagoj Duvnjak
Foto: Reuters
Duvnjak
Foto: Reuters/PIXSELL
Domagoj Duvnjak
04.12.2017.
u 11:10
- Sigurno je da nam Domagoj treba, on je lider ove generacije – naglasio je Červar.
Pogledaj originalni članak

Broj četiri se vratio. I to u velikom stilu. Domagoj Duvnjak, ušavši na zagrijavanje u Sparkasse Arenu u Kielu, dobio je goleme ovacije gledatelja. Drugi put hrvatski rukometni reprezentativac dobio je pljesak kada se digao s klupe, skinuo trenirku i kada je prvi put ušao u igru, u 19. minuti, nakon stanke od 228 dana zbog operacije koljena.

– Jasno da sam bio nervozan. Dugo me nije bilo. Sve mi je nekako bilo čudno – bili su prvi dojmovi kapetana rukometaša Kiela, koji je usput odradio rutinsku utakmicu protiv Hüttenberga (33:24).

U povratničkom nastupu postigao je tri pogotka iz pet pokušaja, a njegovom igrom bio je zadovoljan i Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
28.01.2017., AccorHotels Arena, Pariz, Francuska - 25. svjetsko rukometno prvenstvo, utakmica za 3. mjesto, Hrvatska - Slovenija. Domagoj Duvnjak Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
Domagoj Duvnjak - Hrvatska
Foto: Reuters/PIXSELL
Domagoj Duvnjak
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Domagoj Duvnjak
Foto: Reuters/PIXSELL
Domagoj Duvnjak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Domagoj Duvnjak
Foto: Reuters
Duvnjak
Foto: Reuters/PIXSELL
Domagoj Duvnjak

– Nazvao me Domagoj prije nekoliko dana i rekao kako se osjeća jako dobro i nagovijestio mi je da će igrati prvu utakmicu 2. prosinca. Tako je i bilo. Njegov povratak na parkete i za mene je veliko ohrabrenje jer nam Duvnjak itekako treba za Europsko prvenstvo kojem smo domaćini. Jasno, treba se sačuvati preostalih četiri ili pet utakmica koliko ima do kraja godine u njemačkom prvenstvu. Nadam se da neće doći do nekih dodatnih komplikacija – rekao je Lino Červar.

Ako sve bude u redu, Duvnjak će se priključiti reprezentaciji Hrvatske na završnim pripremama u Splitu koje počinju odmah 1. siječnja sljedeće godine.

– Domagoja sada očekuje trenažni proces jer je propustio velik dio sezone. Mora se što prije uklopiti u momčad Kiela jer mu je igranje utakmica sada nešto sasvim novo s obzirom na to da dugo nije igrao. Sigurno je da nam Domagoj treba, on je lider ove generacije – naglasio je Červar.

Duvnjak nam treba jer je to igrač koji u ovom trenutku podjednako dobro može igrati na mjestu lijevog vanjskog pucača i srednjaka, a ne treba posebno isticati koliko je važan u igri obrane. Červarova ideja je da Hrvatska igra brz, moderan rukomet i u vanjskoj liniji vidi Duvnjaka i Cindrića kao prve dvije opcije na lijevom i srednjem vanjskom.

– Za sada su se oporavili Duvnjak i Kopljar i mogu reći da smo koliko-toliko kompletni. Popis od 28 igrača koje ću kandidirati za nastup na Europskom prvenstvu objavit ću u utorak. Svi s tog popisa moći će igrati EP, a oni kojih neće biti, neće više imati nikakvu mogućnost da upadnu u reprezentaciju. Pripreme bez igrača njemačke lige počet ćemo 18. prosinca u Ivanić Gradu. Tamo ćemo biti do 29. prosinca, s tim da će igrači dobiti slobodno 24. i 25. prosinca – zaključio je Červar.

Zanimljivo je da je upravo „Mago di Umago“ prvi uvrstio Duvnjaka u reprezentaciju Hrvatske.

Prvo ga je zvao na pripreme za Europsko prvenstvo u Švicarskoj 2006. godine kada je Duvnjak imao 18 godina, a poveo ga je na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj godinu dana kasnije.

Od tada Duvnjak nije propustio nijedno veliko natjecanje, a skupio je do sada šest SP-a, pet EP-a i troje OI, osvojivši ukupno sedam medalja, tri srebra i četiri bronce. Vrijeme je da broj četiri osvoji i svoje prvo zlato, a nema bolje prilike od domaćeg EP-a.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.