FINALNI NIZ

Đuho: Jugaši su Primorju donijeli mentalitet pobjednika

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Đuho: Jugaši su Primorju donijeli mentalitet pobjednika
04.05.2013.
u 13:00
- Primorjaši su u jednoj euforiji, gladni su trofeja i postigli su sinergiju grada i kluba. No, baš zbog toga što se igra na tri pobjede, ja vjerujem da ćemo mi biti bolji - kaže Jugov trener Veselin Đuho
Pogledaj originalni članak

Primorje i Jug odigrali su ove sezone već dva finala (oba su dobili Riječani), ali igrala se tad samo po jedna utakmica. Za hrvatskog prvaka i pehar Večernjeg lista igra se na tri pobjede, pa je to istinska završnica domaće vaterpolske sezone. Bit će to finale kakav nema niti jedna druga država, finale dostojan olimpijskih pobjednika. 

Finalni niz od mogućih pet utakmica počinje u subotu u 18 sati na Kantridi. Sretnici koji su došli do ulaznica gledat će dvoboj uživo, a ostalima će pomoći izravan prijenos na HTV 2 (prenosit će sve susrete). U ovosezonskim sučeljavanjima Riječani vode s 4:1 u pobjedama, može li Jug preokrenuti taj trend?

- Primorjaši su u jednoj euforiji, gladni su trofeja i postigli su sinergiju grada i kluba. No, baš zbog toga što se igra na tri pobjede, ja vjerujem da ćemo mi biti bolji. Eto, moja prognoza je da će Jug slaviti u petoj utakmici - kaže Jugov trener Veselin Đuho, 53-godišnji vaterpolski vuk iza kojega su brojni finali i trofeji.

Je li ga strah Primorja? Gdje je udarna snaga Riječana?

- Primorje ima kvalitetne strance, darovite domaće igrače, no najveća mu je snaga u dojučerašnjim igračima Juga: Vićanu, Suknu i Obradoviću. Ta trojica igrača, koji su godinama igrali u Jugu, donijeli su Riječanima mentalitet pobjednika.

Gospare očekuje i završni turnir Lige prvaka u Beogradu. Kad bi Đuho mogao birati, koji bi naslov - hrvatski ili europski - prigrlio?

- Pa, volio bih da obranimo naslov hrvatskog prvaka. Pobijediti u pet utakmica ovakvo Primorje, e o tome bi se pričalo - nasmijao se Đuho.

Od izjava iz tabora Primorja, najefektnijom nam se učinila ova Ivana Krapića: 

- Neće nam biti lako. Ali, neće ni njima. 

>> Kobešćak: Treći smo u Europi, a Puhak pljuje po nama

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.