Dok jednom ne smrkne...

Dinamo uoči Lige prvaka dočekala vijest koja mu uvelike ide na ruku!

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Dinamo - Atalanta
Foto: Reuters/Pixsell
Duvan Zapata
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo - Atalanta
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo - Atalanta
15.10.2019.
u 09:48
Prvog strijelca Atalante neće biti u momčadi najmanje tri tjedna!
Pogledaj originalni članak

Nogometne reprezentacije uglavnom su odradile svoje, s večerašnjim utakmicama završavaju kvalifikacijske utakmice za EURO u listopadu te se već ovog vikenda vraćamo klupskom nadmetanju.

Blizu je i Liga prvaka, Dinamo za tjedan dana gostuje u Harkivu (22. listopada), a jutros ga je dočekala i vijest koja bi mu mogla mnogo značiti.

Tijekom utakmice protiv Čilea ozlijedio se Kolumbijac Duvan Zapata, stradao mu je aduktor, pa prvoga strijelca Atalante neće biti u momčadi najmanje tri tjedna!

Atalanta u tom razdoblju dva puta igra protiv Manchester Cityja, a Dinamu bi svakako odgovaralo da prvak Engleske u obje utakmice pobijedi talijanski klub i tako ga ostavi nakon četiri kola bez bodova.

Jasno, u Maksimiru se nadaju drugom mjestu u skupini, ali ako Dinamo eventualno u sljedeća dva sraza posrne protiv Šahtara, ni treće mjesto i proljeće u Europskoj ligi zasigurno neće odbiti.

Podsjetimo, Atalanta i Dinamo ponovo se sastaju u Milanu 26. studenoga, a Modri u međusobnim ogledima nose golemu prednost od 4:0 iz prvoga kola.

Zapata bi se do tog ogleda trebao oporaviti, a Atalanta u posljednjem kolu (11. prosinca) gostuje kod Šahtara.

Naravno, rano je još za kalkulacije, ali kako smo već istaknuli, Dinamu bi silno odgovaralo da talijanska momčad rasplet u skupini dočeka bez ičega na računu. Još kad bi se nešto upisalo protiv Šahtara, a to nije nemoguće...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

IC
icakica123
11:20 16.10.2019.

Ne znam baš da Dinamu nešto ide na ruku, Šahtar je favorit bod tamo bi bio kao kuća, a kako se kaže kakav pastir, takvo i stado. Atalanta bez Zapate je i dalje jaka pa tamo treba tražiti tri boda. Nadalje, najranije je 3. mjesto i europska liga, a sve ostalo je aluzija.

PR
prajdali100
20:30 15.10.2019.

Plav sam od glave do pete ali u Bergamu Atalanta će nam vratiti milo za drago. Znatno su podigli formu i imaće veliki motiv.Volio bih da nisam u pravu.

ST
stefj
15:13 15.10.2019.

Koliko se tu radi račun bez krčmara... Pitanje je da li će se uspjeti izvući koji bod od Šahtara da bi se uopće i moglo razmišljati o 3. mjestu, a onda ćemo tek vidjeti da li je dohvatljivo 2. mjesto...