MAMIĆ NAJAVIO:

Dinamo traži naplatu 'duga' i samopouzdanje pred Spurse protiv Tomićeve Rijeke

Dinamo traži naplatu 'duga' i samopouzdanje pred Spurse protiv Tomićeve Rijeke
07.03.2021.
u 13:00
– Nastavak je prvenstva, nakon kup susreta, i s veseljem čekamo utakmicu. Dolazi nam dobar suparnik, osokoljen novim trenerom i pobjedom u kupu nad Osijekom.
Pogledaj originalni članak

U siječnju je Dinamo upisao dva poraza, oba kod kuće, prvo je slavila Rijeka s 2:0, a onda i Šibenik s 2:1, no nakon toga plavi su krenuli u svoj pobjednički niz, upisali su sedam pobjeda zaredom, od čega i dvije u Europskoj ligi protiv Krasnodara, a slavili su i u velikom derbiju nad Osijekom. No kako danas u Maksimir ponovno dolazi Rijeka, oprez je opravdan.

Rijeka nam je dužnik

Mogla je taj siječanjski susret završiti i drukčije da je kod 0:0 Petković zabio iz jedanaesterca. Ali nije, a onda su Lončar i Andrijašević donijeli slavlje tadašnjem treneru Simonu Rožmanu. No Rijeka se nakon toga nije nešto posebno podignula, slabijim rezultatima došlo je u opasnost i četvrto mjesto. No sad stižu s novim trenerom, Goran Tomić preuzeo je momčad u nezgodnom trenutku, prije kup susreta u Osijeku i derbija u Maksimiru, ali prvi posao odradio je sjajno i prošao preko Bjeličina Osijeka, a sad će pokušati naškoditi i Zoranu Mamiću.

– Nastavak je prvenstva, nakon kup susreta, i s veseljem čekamo utakmicu. Dolazi nam dobar suparnik, osokoljen novim trenerom i pobjedom u kupu nad Osijekom. K tome, u zadnjoj utakmici u Maksimiru igrali su fantastično i pobijedili su nas, tako da su nam dužnici. Želimo danas ispraviti taj poraz koji smo doživjeli, nastaviti kontinuitet dobrih igara, niz pobjeda, svladati dobrog suparnika – kazao je Zoran Mamić, čija momčad nastavlja s tim stalnim ritmom igranja jer, podsjetimo, nakon Rijeke slijedi susret s Tottenhamom u Londonu.

– Na ritam utakmica ne možemo utjecati i možemo se tome samo prilagoditi, sve to prihvatiti. Sreća je da imamo dobar i velik kadar igrača te da su nam igrači zdravi. Osim Stojanovića, koji ima kartone, te Moharramija, koji se oporavlja od ozljede, svi su nam na raspolaganju – zaključio je Mamić.

Treba misliti i na Mourinha

Njegovu početnu postavu za danas teško je pogoditi, u susretima sa Slaven Belupom dosta je rotirao momčad. No Rijeka je opasna, a bodovi plavima trebaju da bi se zadržali na prvom mjestu. S druge strane, valja misliti i na četvrtak i na odlazak k Joseu Mourinhu, koji u Europskoj ligi vidi šansu za ulazak u Ligu prvaka sljedeće sezone, tako da se Tottenham neće “šaliti” u četvrtak.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.